0
(0)

În Clinton Township, Michigan, ceea ce pare doar o altă clădire de birouri găzduiește peste 100 de cadavre umane care plutesc gentil în capsule uriașe umplute cu nitrogen lichid. Înainte să decedeze, acești indivizi au cerut Institutului Criogenic să îi înghețe în speranța că, vreodată, medicii vor dispune de tehnologia care îi va putea readuce la viață.

 

Robert Ettinger, fondatorul mișcării criogenice, a devenit, într-un final, el însuși o acadea umană după ce a decedat pe data de 23 iulie, din cauze nespecificate, ca urmare a mai multor săptămâni de vădită sănătate precară. La vârsta de 92 de ani, bărbatul s-a alăturat mamei sale, Rhea, primei soții, Elaine și celei de-a doua, Mae, care au fost toate crioprezervate la Institutul Criogenic.

Prețul minim pe care compania îl pretinde pentru serviciile sale este de 28.000 de dolari. Alte organizații taxează clienții și cu sume de până la 200.000 de dolari și oferă posibilitatea „neuroprezervării”: în locul înghețării integrale a trupului, doritorii pot solicita numai înghețarea capetelor, în ideea că personalitatea și amintirile vor fi păstrate în creier și încărcate într-un computer sau într-un corp artificial, pe viitor.

Nimeni nu știe cu siguranță dacă vom putea vreodată restabili conștiința trupurilor congelate, dar crioprezervarea este un fenomen prezent în regatul animal și o tehnică medicală eficientă. Multe animale vii au dezvoltat trucuri pentru a supraviețui temperaturilor de sub zero grade Celsius, revenindu-și după perioade de paralizie generată de îngheț. Iar oamenii de știință au făcut importante progrese în congelarea țesuturilor vii și chiar a unor întregi organe pentru scopuri medicale.

Sursa

Foto: Dailymail

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here