0
(0)

Un grup de studenți care lucrează în laboratorul de vise (chiar așa se cheamă, DREAMS Lab) al Virginia Tech s-au gândit că le-ar prinde bine o imprimantă 3D în clădire, pentru ca toată lumea să-și poată transforma ideile direct în obiecte. DreamVendor, cum au botezat ei chioșcul, seamănă cu un automat de cafea, doar că în loc de bani, studenții trebuie să vină pregătiți cu propriul design încărcat pe un card de memorie SD.

 

Chioșcul a fost gândit și montat chiar de ei și de aproximativ două săptămâni lucrează încontinuu. DreamVendor este foarte simplu de folosit. Cuplezi cardul SD în slotul special, iar pe o consolă micuță, cu ecran, selectezi designul pe care vrei să-l produci. Mai departe, tot ce ai de făcut este să aștepți ca Makerbot Thing-O-Matic, imprimanta 3D instalată în chioșc, să-ți creeze modelul prin extrudarea unui firicel de plastic, conform modelului.

N-au trecut nici două săptămâni de când vă povesteam tot aici despre studioul foto 3D al unor japonezi. Așadar, se pare că destul de curând vom prinde gustul imprimării 3D la cerere, chiar și undeva într-un mall, contra cost, desigur. Singurul dezavantaj al imprimantelor 3D de acest tip este durata destul de mare de la apăsarea butonului Print și până la rezultatul final. Chiar și pentru un obiect destul de mic, cu dimensiuni de 10x10x10 cm poți aștepta câteva ore.

Surse: Virginia Tech via Gizmag

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here