0
(0)

Considerat „regele fructelor”, s-a descoperit despre mango că reduce efectele adverse ale regimurilor alimentare nesănătoase și că distruge celulele adipoase. S-a demonstrat, de asemenea, că încetinește dezvoltarea cancerului mamar la șoareci și că favorizează tranzitul intestinal la oameni, calmând inflamațiile post-constipație.

Într-un studiu derulat la Universitatea din Oklahoma, s-a descoperit că fructul tropical bogat în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți reduce acumularea în greutate a șoarecilor cu dietă bogată în grăsimi, atunci când aceștia consumă pulpă uscată congelată de mango. Adică, fructul accelerează metabolizarea grăsimilor, ceea ce sugerează că o dietă abundentă în mango ar putea preveni obezitatea și afecțiunile asociate ei.

Obezitatea afectează zeci/sute de milioane de oameni în toată lumea și crește riscul pentru diabet, afecțiuni cardiace, cancer și atac cerebral. Un studiu derulat de toxicologul Matt Nemec, de la Universitatea A&M din Texas, a identificat în mango un polifenol denumit pirogalol, un metabolit microbian al galotaninului, care suprimă proliferarea cancerului mamar la șoareci.

Cum se estimează că unul din zece cancere nou diagnosticate este cel mamar, cercetările în sensul descoperirii unor noi opțiuni de tratament sunt foarte importante. Iar polifenolii sunt clasificați ca antioxidanți a căror principală acțiune este prevenirea formării radicalilor liberi, demonstrându-se că au efecte anti-cancer, fără a avea și efectele secundare ale moleculelor mici convenționale.

MangoDe asemenea, în sensul reducerii simptomelor constipării, față de consumul de fibre, consumul de mango în tratarea constipației cronice a prezentat parametri îmbunătățiți de evacuare intestinală, a redus producția de endotoxine, a redus inflamația și a sporit concentrația de acizi grași volatili, toate aceste elemente contribuind la sănătatea intestinală și generală.

Cercetări anterioare au corelat compușii antioxidanți din mango cu reducerea riscului de cancer mamar, intestinal și de prostată, precum și a leucemiei. Tot consumarea acestui fruct scade nivelul de colesterol, curăță pielea, crește acuitatea vizuală și digestia și poate îmbunătăți chiar și viața sexuală.

Mango crește în India și în sud-estul Asiei și fiecare parte din arborele din care provine este întrebuințată într-un fel sau în altul. Mango are în general un gust dulce, deși atât gustul cât și textura pulpei variază în funcție de poziția geografică. Unele fructe au o textură moale și cărnoasă, în timp ce altele sunt mai ferme și mai fibroase.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?