0
(0)

O descoperire a cercetătorilor americani de la Universitatea din Wisconsin-Milwaukee (UWM) poate revoluționa tratamentul împotriva dependenței de cocaină, oferind primul tratament farmaceutic din istorie pentru această adicție.

 

Propanolul, un medicament folosit în tratarea stărilor anxioase, hipertensiunii și atacurilor de panica, și care i-a adus inventatorului său, scoțianul James W. Black, un premiu Nobel pentru medicină în anul 1998, s-a dovedit un puternic inhibator al memoriilor legate de consumul de droguri puternice.  Chiar dacă testele au fost efectuate, până în prezent, exclusiv pe animale, Dr, Devin Mueller și James Otis, liderii echipei de cercetători  implicată în proiect, susțin că rezultatele au fost de-a dreptul surprinzătoare și că apariția pe piață a primului tratament pentru dependenții de cocaină nu este decât o problemă de timp.Studiul va fi publicat în ediția din luna august a publicației de specialitate Neuropsychopharmacology.

Terapiile antidrog folosite până în prezent sunt doar parțial eficiente, susțin la unison cei doi specialiști americani. Combinate însă cu tratamentul cu propanolol, acestea pot deveni extrem de eficace în combaterea dependenței de droguri. Cocaina este unul dintre cele mai puternice droguri existente, circa 80% dintre cei care o consumă căpătând o dependență severă încă din primele șase luni de folosire.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here