0
(0)

Un document secret, făcut public pe Internet de către Biroul Federal de Investigații (FBI), vine pe neașteptate ca o dovadă în sprijinul zvonurilor vechi de șase decenii privitoare la faimoasa aterizare – sau prăbușire – a unei farfurii zburătoare la Roswell, New Mexico, în iunie-iulie 1947.

 

Informația a ajuns la presă și la public prin intermediul arhivei documentare online a FBI-ului, intitulată “The Vault” – Seiful – o platformă de care agenția se folosește pentru a întreține o oarecare comunicare cu cetățenii și o cvasi-transparență a activităților sale.

Nota informativă a fost redactată cu zeci de ani în urmă de agentul special FBI coordonator al diviziei din Washington Guy Hottel, care menționează în cele câteva rânduri “recuperarea a trei așa-numite farfurii zburătoare din New Mexico”, citând un agent de investigații al Forțelor Aeriene din SUA. Raportul i-a fost adresat la acea dată chiar directorului FBI.

Conform documentului, OZN-urile “erau descrise având formă circulară și aproximativ 15 metri în diametru. Fiecare ar fi fost ocupat de câte trei trupuri cu formă omenească, dar cu înălțimea medie de numai un metru. Corpurile erau îmbrăcate în veșminte cu aspect metalic și textură foarte fină. Fiecare trup era înfășat într-un stil asemănător costumelor folosite de piloții de testare și de piloții avioanelor de vânătoare.”

Dacă inițial, imediat după faimosul episod “Roswell 1947”, armata și serviciile speciale au confirmat recuperarea unei farfurii zburătoare, 24 de ore mai târziu au dezmințit totul, pe fondul unei frenezii în formare, care alimenta îngrijorări și panici ale opiniei publice referitoare la o posibilă invazie extraterestră. Prin urmare, OZN-ul s-a transformat în “balon meteorlogic”, presa a acceptat explicația, la fel și pământenii, iar lucrurile s-au așezat.

Dar numai până în anii ’70, atunci când teorii referitoare la o mușamalizare a guvernului asupra evenimentului de la Roswell au început să erupă și chiar materiale foto-video  și-au croit drum spre opinia publică, ilustrând autopsierea extratereștrilor care ar fi fost capturați în ‘47. Totuși, incertitudinea a planat mereu în jurul chestiunii, care a și căpătat stigmatul de teorie conspiraționistă, perfect valabilă în ochii unora și complet absurdă pentru alții.

În raportul său, Hottel mai explică și că posibila prăbușire sau aducere la sol a farfuriilor zburătoare s-ar fi putut datora “radarului de mare putere din regiune, poziționat acolo de Guvernul SUA, care ar fi interferat cu mecanismele de control ale aparatelor zburătoare.”

Foarte probabil, dezgroparea cazului extratereștrilor de la Roswell va genera noi dezbateri febrile în rândul comunităților ufologice și poate chiar în presa internațională. De asemenea, deși a făcut public documentul în discuție, FBI menționează că cele conținute în acest raport nu reflectă în mod necesar poziția și convingerile actuale ale agenției.

Sursa: Vault.FBI.gov

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here