0
(0)

Camille Schrier a fost încoronată Miss America 2020 pe 19 decembrie 2019.

Pe scena competiției, Schrier a declarat că nu știe să cânte sau să danseze, dar că se pricepe „un pic” la chimie. Schrier este licențiată în biochimie și biologie sistemică la Virginia Tech, doctorand la farmacie la Virginia Commonwealth University.

Îmbrăcată în halat de laborator, cu ochelari și mănuși de protecție, tânăra de 24 de ani a efectuat un experiment științific care demonstrează descompunerea catalitică a peroxidului de hidrogen prin adăugarea de iodură de potasiu la peroxidul de hidrogen, colorant alimentar și săpun lichid. „Nu încercați asta acasă”, a glumit ea. Pentru marea finală a demonstrației, un jet de spumă colorată a țâșnit din paharul gradat, spre încântarea spectactorilor și a juriului.

„Știința este un talent. Misiunea mea să le arăt copiilor că știința este distractivă, relevantă și ușor de înțeles”, a spus Schrier.

Alături de titlul de Miss America 2020, biochimista va câștiga o bursă de studiu de 50.000 USD, un salariu de șase cifre și va lucra cu „profesioniști pasionați”, potrivit unui reprezentant al organizației Miss America.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?