0
(0)

Echipa Oculus, un start-up realizat de elevi din România, a câștigat premiul de excelență în IT, sponsorizat de AT&T, la cea de-a 27-a ediție a competiției JA Europe Company of the Year.

Oculus a excelat în categoria IT, prezentând un concept fantastic axat pe inovație, în completarea unui potențial puternic de business demonstrat prin sustenabilitatea, viabilitatea și scalabilitate companiei. Ochelarii lor inteligenți ajută nevăzătorii sau persoanele cu deficiență mare de vedere să se integreze mai ușor în mediul înconjurător.

Peste 200 de elevi au participat în Lucerne, în perioada 25-28 iulie, pentru a celebra cele mai bune mini-companii din Europa. 36 de echipe de elevi au concurat în urma participării la programul JA Compania, cel mai prestigios program al JA Europe, ce le oferă acestora posibilitatea de a iniția și conduce o afacere reală.

Învățând să creeze și să conducă o companie, elevii din programul JA Compania au creat și promovat către piață produse și servicii reale. Succesul programului se datorează în mare parte sprijinului consultanților voluntari din mediul de afaceri, ce acționează în calitate de mentori oferind consultanță elevilor.Elevii Oculus Romania Parteneriatele dintre mediul educațional și mediul de afaceri sunt esențiale pentru eliminarea decalajului dintre teoria învățată la clasă și provocările lumii reale. În anul școlar 2014-2015, peste 313.000 de elevi din 40 de țări din Europa au participat la programul JA Compania.

AT&T și JA Europa lucrează împreună pentru a sprijini tinerii din 10 țări să dobândească abilitățile de care au nevoie pentru a obține un loc de muncă sau pentru a începe o afacere.

Ca parte a AT&T Aspire, inițiativa filantropică a companiei, AT&T sprijină programele de antreprenoriat și programele de orientare în carieră care se concentrează pe construirea competențelor care ajută participanții să intre pe piața muncii cu un avantaj competitiv clar.

Prin 55 de programe de orientare în carieră și antreprenoriat, parteneriatul a ajuns la peste 2.000 de elevi. 180 de voluntari AT&T au mentorat tinerii participanți, împărtășind din experiența lor și oferind perspective cheie și exemple de urmat.

Felicitări Oculus!

Despre JA România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și cu susținerea financiară a comunității de afaceri. Mai multe informații pe www.jaromania.org.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?