0
(0)

Echipa ENTy, reprezentanta României la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, câștigă locul întâi la categoria Innovation, un premiu în valoare de 50.000$ și șansa să primească titlul de campion Imagine Cup.

Cei trei studenţi ai Universității Politehnice din București – Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu – au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni ce urmărește echilibrul urechii interne și verifică postura coloanei vertebrale în timp real. Dispozitivul poate fi purtat pe spate sau cap și poate detecta probleme ale urechii interne și generează date care pot fi utile medicilor în diagnosticarea pacienților cu tulburări de echilibru.

enty2Experiența aici este una uimitoare și nu poate fi redată clar prin cuvinte. Imagine Cup a deschis echipei noastre multe drumuri și a validat încă o dată ideea inovativă a ENTy, dar și a valorii studenților români din IT”, a declarat Flavia Oprea, product developer ENTy, imediat după ceremonia de premiere de aseară.

Astăzi de la ora 19:00, ora României, câștigătorii celor trei categorii (Innovation, Games și World Citizenship) intră în marea finală pentru titlul de Imagine Cup Champion și o sesiune de mentorat cu CEO-ul Microsoft, Satya Nadella.  Finala și decernarea marelui premiu pot fi urmărite în livestream aici

Mai multe informații despre parcursul echipei ENTy pana la finala din Seattle, aici

Mai multe informații despre câștigătorii ediției 2016 a competiției Imagine Cup, aici

Felicitări ENTy!

Despre Imagine Cup

Anual, evenimentul premiază cele mai inovatoare și originale proiecte de utilizare a tehnologiei, create și prezentate de elevi și studenți din întreaga lume. Competiția oferă studenților o modalitate de a dobândi noi competențe  – tehnice, de afaceri și de design  – pentru a-i ajuta să-și transforme ideile creative în realitate. Săptămâna aceasta 35 de echipe și-au prezentat proiectele în fața unui juriu format din MVPs, experți în industrie și angajați ai Microsoft.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?