0
(0)

Falcon Heavy este, la această oră, cea mai mare și mai puternică rachetă construită vreodată. Iar în data de 6 februarie a fost programat primul test al acesteia, la ora 20:30 (ora României). Din cauza unor curenți de aer foarte puternici în partea superioară a atmosferei, lansarea a fost amânată până aproape de ora 23:00, ceea ce a alimentat din plin temerile pasionaților de explorare spațială.

A venit și momentul „countdown”, iar o bună parte a oamenilor care urmăreau LIVE acest test și-au ținut respirația câteva secunde… Însă Falcon Heavy s-a ridicat majestuos, iar lansarea s-a desfășurat impecabil (cu toții am răsuflat ușurați pentru că nu s-a petrecut niciun fel de dezastru pe rampa de lansare!).

Desprinderea primelor două boostere și revenirea la punct fix pe pământ a decurs impecabil, însă cea de-a treia treaptă a ratat, din păcate, barja pe care trebuia să aterizeze. În schimb, capsula principală a ajuns pe orbită exact cum calculaseră inginerii, iar acum prima mașină electrică Tesla (Tesla Roadster, mașina electrică a lui Elon Musk…) este în spațiu, cu StarMan la volan (un costum spațial gândit de SpaceX pentru viitorii exploratori ai Planetei Roșii).

Este un moment extrem de important în istoria explorării spațiale a umanității. Deocamdată, probabil nimeni nu realizează cât de important. Dar ar trebui să fie clar că marți, 6 februarie 2018, a deschis un nou capitol pentru industria aerospațială. Și poate un nou capitol în istoria umanității.

Toate explicațiile despre însemnătatea testului Falcon Heavy urmează, după ce entuziasmul de moment va lăsa locul analizelor profesioniste. Pentru moment, însă, să îi mulțumim lui Elon Musk pentru că, iată, ne-a demonstrat că visele pot deveni realitate. Și că merită să fim vizionari.

#thankyouelonmusk

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?