0
(0)

Ploaia Draconidelor are loc anual, însă în acest an, va fi mai activă ca de obicei. Din păcate, spectaculozitatea evenimentului va fi redusă de lumina solară în emisfera vestică şi de o lună strălucitoare în Asia. Dacă doriţi să încercaţi admirarea evenimentului, acesta va avea loc sâmbătă (8 octombrie) seară.

 

Ploaia Draconidelor îşi trage numele din originea meteorilor ce o compun, aceştia fiind originari din constelaţia Draco, mai exact, din cometa Giacobini-Zinner. Astfel, evenimentul mai este numit şi Ploaia Giacobinidelor.

De regulă, Draconidele sunt slabe ca intensitate, căzând în medie în număr de 10 pe oră, iar căderea lor fiind astfel cu mult mai puţin spectaculoasă decât Ploaia Perseidelor, ce are loc anual, în luna august. În acest an însă, pe Terra vor cădea reziduuri mult mai consistente ale cometei Giacobini-Zinner, ajungând la o rată de 500-1000 pe oră. Apogeul evenimentului va fi atins la orele 17-18 GMT (20-21 ora României).

Densitatea de  meteori din cadrul Ploii Draconidelor nu a mai fost atât de mare din 1946 și 1933, potrivit lui Jeremie Vauboillon, specialist în predicţii în cadrul Institutului Mecanică Cerească şi Calcul Efemeride.

Deși nu mai era cazul să spunem, fiind previzibil acest lucru, adepții teoriilor conspiraționiste și apocaliptice atribuie evenimentului conotații simbolice, ce prevestesc sfârșitul lumii în 2012.

Revenind la evenimentul în sine, se pare că norocoşi vor fi cei de pe coastele Mediteranei şi cei din Orientul Mijlociu, în acele zone Ploaia Draconidelor fiind cea mai vizibilă în acest an.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here