0
(0)

Deşi seamănă cu titlul unui mesaj spam, nu este cazul. FBI chiar a emis un avertisment cu privire la existenţa unui malware numit „DNSChanger”, care, în cazul în care rezidă în memoria calculatorului, va duce indirect la deconectarea acestuia de la internet în data de 9 iulie a.c. – până la acea dată, toţi cei afectaţi ar face bine să îşi „cureţe” sistemele pentru a evita deconectarea.

 

 

În luna noiembrie a anului trecut, FBI a anunţat arestarea unui grup de estonieni suspectaţi că ar fi infectat cu DNSChanger, cunoscut şi sub numele de Alureon,  4 milioane de calculatoare din întreaga lume, 500.000 dintre acestea fiind localizate pe teritoriul SUA.

Malware-ul era livrat sub forma unui executabil Windos sau MAC OS, după caz, care schimba setările DNS ale calculatorului sau router-ului. DNS-ul (Domain Name System) „traduce” numele unui site în protocoale internet (IP) – de exemplu, din stiintasitehnica.com în 178.157.82.13.
Astfel, prin modificările setărilor DNS, calculatoarele infestate sunt legate de serverele celor care au creat DNSChanger. FBI a contractat o companie non-profit, Internet Systems Consortium, în vederea preluării şi curăţării acestor servere.
Aceasta va închide respectivele servere în data de 9 iulie a.c. Drept urmare, orice sistem informatic infectat cu DNSChanger nu se va mai putea conecta decât la adrese IP numerice.

Pentru a vedea dacă sistemul vă este infectat cu DNSChanger, accesaţi www.dns-ok.us, iar dacă imaginea de fundal a site-ului se colorează în verde şi pe ecran apare textul \”DNS Resolution = GREEN\”, puteţi sta liniştiţi.

\"(w420)

În caz contrar, până în 9 iulie va trebui să vă curăţaţi sistemul – atenţie, programele antivirus sau anti-spyware obişnuite nu pot curăţa sistemul de acest malware, fiind necesar să instalaţi aplicaţii specializate în acest scop, precum MalwareBytes\’ Anti-Malware ori Kaspersky Labs\’ TDSSKiller.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here