0
(0)

Reprezentanții Fundației eMAG și ai BCR au anunțat astăzi, într-o conferință de presă, extinderea rețelei de centre gratuite de pregătire în cadrul programului „Hai la Olimpiadă!”. Începând cu luna octombrie a acestui an se vor înființa noi centre de performanță în Buzău și Brașov. Astfel, în anul școlar 2015-2016 vor funcționa centre de pregătire în șapte județe, printre care București, Constanța, Iași, Cluj și Timișoara.

 

Noile centre vor funcționa sub coordonarea unor profesori renumiți, cu rezultate recunoscute pe plan național și chiar mondial. La Buzău, vor funcționa centre de performanță la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hașdeu, sub îndrumarea profesorului de matematică Bogdan Enescu și a profesoarei de fizică Virginia Mândruță-Tănăsescu.

Centrul de pregătire de la Brașov va funcționa la Facultatea de Matematică și Informatică din Brașov, sub coordonarea profesorilor Adelina Manea (matematică) și Carmen Tănăsescu (fizică).

În cadrul aceleiași conferințe de presă a fost prezentat în premieră un sondaj de opinie realizat pe un eșantion de 1553 de elevi olimpici, participanți la olimpiadele naționale din anul școlar 2014-2015. Sondajul de opinie a evidențiat opiniile elevilor cu privire la sistemul de învățământ, precum și așteptările acestora în ceea ce privește continuarea studiilor în țară sau în străinătate.

Conform cercetării sociologice, 50% dintre elevii chestionați simt nevoia unui sistem educațional structurat în funcție de potențialul fiecărui elev. 28% dintre respondenți susțin că ar alege să studieze în afara țării dacă ar avea acces la o bursă, în timp ce numai 18% dintre olimpici susțin că își doresc să studieze în continuare în România.

În ceea ce privește planurile olimpicilor la absolvirea studiilor, 32% își doresc să lucreze într-o companie privată, în timp ce 28% se gândesc să înceapă propria afacere. Meseria de profesor se află pe ultima poziție în preferințele elevilor, numai 8% dintre aceștia dorindu-și să urmeze o carieră la catedră.

Așteptările respondenților cu privire la implicarea companiilor în actul de educație arată că 43% dintre elevii chestionați își doresc ca mediul privat să creeze mai multe centre de pregătire și de perfecționare. 34% dintre elevi și-ar dori ca mediul privat să contribuie cu burse pentru ca cei mai talentați tineri să poată studia în străinătate.

Studiul a mai arătat că elevii consideră într-o mai mare măsură decât profesorii că România are nevoie de mai mulți tineri bine pregătiți. Spre deosebire de elevi, profesorii consideră că nevoile României sunt: mai mulți antreprenori și etică în afaceri.

Rezultatele cercetării sociologice pot fi descărcate gratuit de pe site-ul www.hailaolimpiada.ro

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here