0
(0)

Din 2009, Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a declarat ziua de 14 martie ca Ziua Pi, zi de omagiere naţională a constantei matematice π (pi) ale cărei prime trei cifre sunt 3,14 (Pi = 3.1415926535…, dar este un număr care poate continua la infinit)

 

A fost aleasă data de 14 martie pentru celebrarea constantei, ţinând cont de formatul de dată folosit de americani, lună/zi, respectiv 3/14.

Ziua Pi a fost creată de fizicianul Larry Shaw, de la San Francisco Exploratorium, în 1988.

Ziua Pi este sărbătorită în diferite moduri, unii mâncând plăcintă (pie în limba engleză), alţii organizând dezbateri cu privire la relevanţa constantei matematice.

În oraşul Princeton, din New Jersey, unde a locuit Albert Einstein pentru 20 de ani, Ziua Pi este celebrată deodată cu aniversarea celebrului fizician, născut în 14 martie 1879.

În 14 martie 2010, motorul de cautare Google si-a schimbat logo-ul pentru a celebra Ziua Pi.

Începând cu acest an, MIT (Massachusetts Institute of Technology), din Boston, pentru a celebra Ziua Pi, va anunţa online deciziile de admitere a studenţilor în data de 14 martie.

Simbolul pi a fost folosit pentru prima dată în 1706 de către William Jones, dar a devenit popular abia după ce l-a adoptat matematicianul elveţian Leonhard Euler, în 1737.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here