0
(0)

Dacă, în urmă cu câteva săptămâni, vă anunțam că Fundația Calea Victoriei organizează o serie de cursuri din cele mai variate și interesante domenii, adresate adolescenților și adulților, acum copiii sunt cei pe care Fundația îi invită să participe la un atelier de astronomie antrenant și amuzant, susținut de Adrian Sonka, coordonatorul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București.

Pe parcursul atelierului, micuții pasionați de astronomie și cei pur și simplu curioși să exploreze cerul înstelat al nopții vor parcurge o călătorie de milioane de ani lumina, pornind de pe Terra, spre galaxiile cele mai îndepărtate ale Universului.

Astronom din pasiune, autor a peste 14.000 de observații de stele variabile, Adrian Sonka le va fi celor mici ghid printre stele, nebuloase și galaxii. Cu răbdare și umor, într-o atmosferă relaxată, copiii vor învăța „să se orienteze pe cer”.

Vor învăța ce este aceea o stea căzătoare, cum au apărut, de fapt constelațiile, ce se întâmplă atunci când e eclipsă ți cum ar fi viața pe altă planetă. Și, mai ales, vor afla, în sfârșit, răspunsul la dificila întrebare „De ce este cerul albastru?”

Detalii suplimentare cu privire la atelier puteți găsi AICI.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?