0
(0)

Pe 20 iulie, Google Street View se lansează în spațiu! Începând de acum, orice persoană conectată la internet poate explora virtual Stația Spațială Internațională (ISS) care orbitează Pământul la 400 km înălțime medie. Aceasta este prima colecție de imagini Street View în mediu fără gravitație. Oamenii pot vizita la 360 de grade 15 module din ISS și două vehicule andocabile – SpaceX Dragon and Orbital Cygnus.

Vizitați acum ISS pe Street View!

Aceasta va fi prima colecție Street View cu adnotări, o funcționalitate disponibilă până acum doar în muzeele de pe Google Art & Culture. Pe măsură ce te plimbi prin modulele ISS pe Google Maps poți vedea note care explică aspecte precum: zona unde astronauții fac antrenamente fizice, ce tip de alimente mănâncă sau unde desfășoară experimentele științifice.â

Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul NASA și Agenția Spațială Europeană, utilizând camere de fotografiat DSRL și alte echipamente deja existente la bord. Fotografiile Street View de pe ISS au fost realizate de astronautul francez Thomas Pesquet de la Agenția Spațială Europeană. Pentru a vizualiza imaginile Street View de pe ISS din Google Maps, trebuie căutat Johnson Space Center din Texas, iar de acolo va apărea o opțiune de a „vizita” virtual Stația Spațială Internațională.

Street View s-a avântat în spațiu în anul în care sărbătorește 10 ani de existență. Ce s-a întâmplat în cei 10 ani:

  • Street View este disponibil în 84 de țări, precum și zone din Arctica și Antarctica
  • Sunt peste 1 miliard de utilizatori activi de Google Maps în fiecare lună

Aflați mai multe despre cei 10 ani de Street View, cum s-a născut și cum a evoluat.

Urmăriți imagini de pe Stația Spațială Internațională.

Aflați mai multe despre despre proiect și realizarea lui.

Imaginile despre realizarea proiectului sunt disponibile și pe YouTube.

 

Despre Alphabet Inc.
Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google. Puteți citi mai multe despre misiunea Alphabet aici.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?