0
(0)

ESET, liderul în protecţia proactivă împotriva ameninţărilor informatice, anunţă lansarea produselor sale blazon  ESET Smart Security 5 şi ESET NOD32 Antivirus 5.

 

Cea mai nouă generaţie a produselor companiei destinate utilizatorilor casnici oferă mai mult în termeni de tehnologie avansată de detecţie şi în termeni de caracteristici de securitate multi-layer.

ESET este un pionier în ceea ce priveşte soluţiile de securitate anti-malware înca din 1992 şi a fost recompensat cu cel mai mare număr de distincţii consecutive VB100 oferite de către publicaţia britanică Virus Bulletin, specializată în testarea soluţiilor de securitate.

“Chiar şi înaintea lansării, versiunile de test ale celei de-a cincea generaţii de soluţii de securitate ESET au fost descărcate de peste patru milioane de ori. După o analiză atentă şi luni de dezvoltare, suntem acum mândri să prezentăm clienţilor noştrii noile soluţii  ESET NOD32 Antivirus 5 şi ESET Smart Security 5”, spune Richard Marko, CEO, ESET.

“Prin noile tehnologii încorporate în produse, precum ESET Live Grid şi sistemul avansat HIPS dezvoltat de către noi, vom oferi un nivel de protecţie mai complet ca oricând. Noi, cei de la ESET, ne străduim întotdeauna să livrăm produse avansate tehnologic care să includă cele mai noi inovaţii. În acest moment lucrăm deja la dezvoltarea soluţiilor de securitate viitoare.”

ESET Smart Security 5 şi ESET NOD32 Antivirus 5 oferă numeroase funcţionalităţi noi sau îmbunătăţite. Topul primelor cinci astfel de carateristici include:
•    ESET Live Grid, tehnologia de protecţie şi de stabilire a reputaţiei fişierelor în sistem Cloud
•    Sistem nou de control al mediilor de stocare portabile, ce oferă un control granular, chiar şi       mai avansat, al dispozitivelor conectate la PC
•    Control Parental (exclusiv pentru ESET Smart Security 5)
•    Sistem avansat HIPS (Host-based Intrusion Prevention System)
•    Mod Gamer

Au fost aduse schimbări revoluţionare şi în ceea ce priveşte sistemul numit până acum ThreatSense.Net – sistemul de colectare a malware-ului bazat pe cloud care utilizează date preluate de la utilizatorii soluţiilor ESET, la nivel mondial. Tehnologia poartă acum numele ESET Live Grid şi oferă optimizări ale scanării pe baza listelor albe şi a fişierelor considerate sigure. Reputaţia fişierelor, preluată în sistem Cloud, reprezintă şi ea o nouă metodă de securizare, utilizată de cea mai nouă generaţie a produselor ESET pentru a determina dacă un anumit obiect este sigur sau nu. Rezultă o creştere atât în precizia de detecţie a ameninţărilor cât şi în ceea ce priveşte  viteza de scanare.

Aşa cum sistemul statistic ESET de centralizare a ameninţărilor indică lună de lună, mediile de stocare portabile sunt din ce în ce mai exploatate pentru răspândirea viruşilor şi conţinutului malware. Atunci când este conectat, un dispozitiv de stocare USB poate transfera viruşi ascunşi, afectând computerele chiar dacă acestea nu sunt conectate la internet.

Caracteristica de Control al mediilor de stocare portabile notifică automat utilizatorul pentru scanarea întregului conţinut stocat pe memoriile flash (USB, SD), firewire, CD-uri şi DVD-uri, astfel încât ameninţările specifice să fie blocate înainte de a penetra sistemul de operare. Utilizatorii pot bloca/permite accesul mediilor portabile în sistem în funcţie de diverse criterii: tipul mediilor, fabricantul, numărul serial, dimensiunea sau alte atribute. Suplimentar, permisiunile alocate lor pot fi configurate pentru diverse activităţi, numai citire, citire şi scriere. Pot fi configurate astfel fie pentru utilizatori specifici sau grupuri. Utilizatorul poate decide să blocheze complet accesul lor generic şi să stabilească permisiuni pe baza unei liste „albe“ de dispozitive USB acceptate.

Controlul Parental permite afişarea paginilor web numai dacă nu conţin material considerat de către utilizator ofensator sau neadecvat, pe baza unor categorii predefinite de pagini web care pot fi blocate astfel. Utilizatorul poate configura un “rol” pentru oricare cont, fiecare cu setul propriu de categorii de site-uri web care au sau nu permisiunea de a fi afişate în timpul navigării.

Modulul HIPS (Host Intrusion Prevention System) oferă încă un nivel suplimentar de securitate şi le permite utilizatorilor care dispun de cunoştinte tehnice avansate să configureze comportamentul întregului sistem în amănunt.  Utilizatorii pot definii reguli cu privire la regiştrii de sistem, procese, aplicaţii şi fişiere.

Pasionaţilor de jocuri PC le este dedicat modul  Gamer care comută în modul silenţios şi dezactivează mesajele pop-up conservând resursele de sistem şi crescând calitatea experienţei de gaming.  Acest lucru duce la atenţie neîntreruptă în  timpul jocurilor şi activităţilor diverse care ruleaza în mod full-screen.  “Performanţă exceptională şi nici un efect neplăcut asupra calităţii rulării jocurilor: aceste două lucruri sunt esenţiale în selecţia soluţiei de securitate – de aceea am ales să mă încred în ESET,” spune Marcel “k1llsen” Paul, e-sports gamer aflat în topul ligii de gaming ESC în Germania.

Clienţii ESET vor beneficia de asemenea de avantajele ergonomiei superioare oferite de noua interfaţă grafică care acum este mai intuitivă, mai explicită şi mai uşor de utilizat.

Pentru mai multe caracteristici şi beneficii  oferite de ESET Smart Security 5 şi ESET NOD32 Antivirus 5, vizitati:


şi http://www.eset.ro/antivirus/eset-nod32-antivirus-5.php

Fondată în 1992, compania ESET este furnizor global de soluţii de securitate atât pentru segmentul business cât şi pentru utilizatorii casnici. Lider în industria proactivă de detecţie a conţinutului malware, ESET NOD32 Antivirus deţine recordul mondial de premii şi distincţii Virus Bulletin \”VB100 \”,  fără să rateze vreodată un singur virus sau vierme “In-the-Wild”, încă de la începutul efectuării acestor teste independente în 1998. ESET NOD32 Antivirus, ESET Smart Security şi ESET Cybersecurity pentru Mac sunt alese de milioane de utilizatori la nivel global şi sunt printre cele mai recomandate soluţii de securitate din lume.

ESET are sediul central în Bratislava, Slovacia şi centre regionale de distribuţie în San Diego (SUA), Buenos Aires (Argentina) şi Singapore. ESET dispune de centre de cercetare malware în Bratislava, San Diego, Buenos Aires, Praga (Cehia), Cracovia (Polonia), Montreal (Canada), Moscova (Rusia) şi o reţea extinsă de parteneri în peste 180 de ţări.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here