0
(0)

Caravana educaţională Guerilla Verde se desfăşoară şi în acest an sub umbrela GreenWeek, eveniment organizat de Comisia Europeană, care aduce într-un calendar comun acţiuni de mediu desfăşurate la nivelul Uniunii Europene. Cu ocazia cele de-a XV-a ediţii, Guerilla Verde lansează un program de Eco-Mentorat prin care le dă ocazia tinerilor din Bucureşti, Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca şi Timişoara să afle chiar de la angajaţii companiilor care sunt cunoştinţele de care vor avea nevoie pentru formarea unei cariere în acest domeniu. Ediţia din acest an se desfăşoară cu sprijinul IBM România, Every Can Counts România, Alucro şi UPC, şi cu susţinerea inspectoratelor şcolare judeţene.

guerilla-verde-stiinta-tehnica-2Pentru al treilea an consecutiv, caravana Guerilla Verde face parte din evenimentul european Green Week organizat de Comisia Europeană, al cărui temă este „Green Jobs for a greener future”. Conceptul porneşte de la ideea că unele meserii sunt înlocuite, iar altele redefinite, de unde şi necesitatea de a ne adapta pieţei muncii şi de a ne dezvolta abilităţi conforme cu cerinţele – cunoştinţe în eco-design pentru arhitecţi, tehnologii care să nu dăuneze mediului etc.

Noutatea acestei ediţii a caravanei este aceea că elevii şi studenţii au ocazia de a intra în contact cu angajaţii companiilor, într-un program de Eco-Mentorat prin care află chiar de la aceştia care sunt cunoştinţele necesare pentru o carieră în domeniul protecţia mediului. Prin intermediul DECS, Guerilla Verde prezintă o colecţie online de clipuri-documentare despre inovaţie şi oamenii care creează valoare în România, din ştiinţă, tehnologie, geografie şi societate.

„Activităţile organizate până acum în şcolile din Bucureşti ne-au oferit ocazia să vedem că mesajul ajunge mult mai uşor la tineri atunci când aducem în faţa lor oameni care le pot vorbi ca unor prieteni. Ne bucurăm să vedem că angajaţii companiilor se implică în educarea noii generaţii”, declară Nicoleta Talpeş, organizator al caravanei Guerilla Verde.

guerilla-verde-stiinta-tehnica-3Toate unităţile şcolare înscrise în proiect vor beneficia de programe de colectare selectivă puse la dispoziţie de partenerii implicaţi în derularea acţiunilor, cu scopul de a contribui la încurajarea unui comportament orientat spre conservarea resurselor şi transformare acţiunilor zilnice în evenimente responsabile.

„Educaţia ecologică prin film, ceea ce facem noi în cadrul Guerille Verde, inspiră copiii pentru activităţi în afara clasei care pot fi urmate ca exemplu de bune practici de toţi cei din jur. Copiii află informaţii inedite despre reciclarea dozelor şi pot juca rolul de mijlocitori sau de mici ambasadori în viaţa de zi cu zi. Deprinderea de a recicla dozele se construieşte uşor atunci când educaţia este bazată pe cunoaşterea reală a paşilor pe care această activitate îi presupune. De fapt, noi asta facem: le expunem motivele, iar ei fac alegerea care de cele mai multe ori înseamnă reciclarea dozelor”, declară Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro – Every Can Counts România.

Cea de-a XV-a ediţie a caravanei educaţionale se desfăşoară în oraşele Bucureşti (martie), Iaşi (23 martie), Braşov (6 aprilie), Cluj-Napoca (4 mai) şi Timişoara (11 mai). Proiectul se desfăşoară cu sprijinul IBM România, Every Can Counts România, Alucro şi UPC, şi cu susţinerea inspectoratelor şcolare judeţene.

Programul şi traseul caravanei sunt disponibile pe www.guerillaverde.ro şi pe www.facebook.com/GuerillaVerde.

Parteneri ONG: Asociaţia MaiMultVerde, GreenTips.ro, Let’s Do It, Romania!, DECS.

Parteneri media: Zile şi Nopţi, Şapte Seri, Infomediu Europa, Cinemagia, Stiinta&Tehnica, Avantaje, Cinefan, Revista Biz,  Revista Bulevard, Gratuitor, Roportal, Timisoreni.ro, LumeaInTrend.ro, In Oras.ro, StiriONG.ro, StopCO2, Ziarul Clujean, Ziarul de Iasi, Ziarul Actualitatea, MyTex.ro, Iaşi Fun, Cultura in Iasi.ro, Impact FM, Biz Braşov, Preţul zilei, Metropola, 24 Fun, Braşov TV, Newsbv.ro, Mix 2 TV.

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?