0
(0)

Bucureștiul va găzdui duminică, 8 mai 2011, începând cu ora 13:30, un workshop cu porțile deschise pe tema apărării planetare împotriva impacturilor asteroizilor și cometelor.

 

Astronautul Apollo, Rusty Schweickart, singurul astronaut roman, Dorin Dumitru Prunariu, Directorul General al Agenției Spațiale Române, Marius-Ioan Piso și Bill Ailor din partea The Aerospace Corporation vor discuta despre viitorul apărării planetare și despre cât de periculoase sunt astfel de obiecte aflate în apropierea Pământului.

Hollywood-ul ne prezintă adesea scene în care omenirea este amenințată de impactul cu un asteroid, dar care sunt adevărurile științifice ce se ascund în spatele acestor scenarii? Workshopul de jumătate de zi, “Viitorul Apărării Planetare”, oferă ocazia locuitorilor capitalei să afle mai multe informații despre șansele unui impact, ce sisteme de detectare se află în construcție la ora actuală și ce metode de alertă avem la dispoziție în cazul unui pericol de impact.

Evenimentul are loc în clădirea Rectoratului din cadrul Universității Politehnica, București și este adresat tuturor celor interesați să afle informații corecte și obiective cu privire la amenințarea pe care o reprezintă asteroizii și cometele care au traiectorii apropiate de cea a Pământului. Intrarea este gratuită.

Workshopul este organizat de Consiliul Consultativ al Generației Spațiului (The Space Generation Advisory Council – SGAC) în colaborare cu Agenția Spațială Română (ROSA), Conferința Apărării Planetare, Universitatea Politehnica București și Euroavia.

Pentru mai multe informații vizitați pagina web.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here