0
(0)

Discovery România și Poliţia Română anunţă lansarea unei campanii de responsabilizare a bucureștenilor cu privire la diminuarea traficului auto din Capitală, contribuind astfel și la reducerea amprentei de carbon.

Conducătorii auto sunt încurajaţi ca în fiecare zi de marţi (una dintre cele mai aglomerate zile din săptămână, potrivit unui raport interimar al Planului Mobilitate Urbană Durabilă Regiunea București-Ilfov 2016-2030) să își împartă maşina personală cu familia, colegii sau prietenii care au drum comun.

Proiectul #ÎmparteMașinaMarțea se derulează în perioada aprilie – iunie 2016 şi este susţinut de Vodafone România, ca parte din campania de comunicare „Ai puterea să dai viață orașului tău!”. Iniţiativa Discovery a fost lansată în 2015 odată cu premiera „Racing Extinction”, un documentar-manifest care își propune să inițieze o mișcare la nivel mondial.

Sub îndemnul #ÎncepeCuCeva (#StartWith1Thing), campania lansează o serie de provocări individuale prin care oricine poate contribui la conservarea biodiversității planetei.

„Racing Extinction” a reprezentat deschiderea unei noi direcții de comunicare pentru Discovery în România. Ne-a interesat subiectul și profesional, și personal, așa că, de anul trecut, am căutat parteneri alături de care să facem lucruri care să se înscrie în campania #ÎncepeCuCeva. Pentru că atât Poliția Română, cât și Vodafone au găsit ideea interesantă, am început cu #ÎmparteMașinaMarțea, pentru că e genul de lucru simplu de făcut și explicat, dar cu multiple beneficii. Atunci când împarți mașina cu o persoană cunoscută, contribui la scăderea traficului, dar și a emisiilor de dioxid de carbon, adică salvezi orașul și planeta în același timp. În plus, ideea e amuzantă și, cine știe, ar putea să se transforme în obicei (Ada Roseti, Director de Programe pentru Discovery Europa Centrală şi de Est)

Siguranța cetățeanului este obiectivul prioritar al Poliției Române, pe care încercăm să îl îndeplinim, atât prin acțiunile desfășurate zilnic în teren, cât și prin activități de prevenire și informare. Ne-am alăturat campaniei Discovery, având convingerea că schimbarea stă în lucrurile simple și e în puterea fiecăruia dintre noi să facem ceva. Știm din experiența cotidiană că adoptarea unei maniere prudente de a conduce autoturismul înseamnă un consum mai mic de combustibil și, prin urmare, mai puține noxe emise în atmosferă. Suntem încrezători că prin partajarea autoturismului cu persoane cunoscute, pentru început într-una din zilele săptămânii, respectiv prin respectarea regulilor de circulație, timpul necesar deplasării va fi mai mic, iar confortul fiecăruia dintre noi va crește (comisar-șef de poliție Florentin Brăcea, directorul Direcției Rutiere din Poliția Română)

Pentru a contribui la conservarea planetei, e nevoie și de gesturi simple. Campania „Ai puterea să dai viață orașului tău!” are un mesaj menit să îi inspire pe bucureșteni să se implice activ în a schimba orașul în care trăiesc, prin actul generos de a împărți mașina cu cineva cunoscut marțea, una din cele mai aglomerate zile ale săptămânii, conform statisticilor. Alături de Discovery şi Poliţia Română, rolul nostru este să-i încurajăm şi să îi susţinem să facă tot mai multe astfel de călătorii prin oraş, ajutând astfel la scăderea traficului auto și a emisiilor de carbon (Laura Barbu, Director, Brand and Marketing Communications, Vodafone România)

Campania va fi promovată on-air, printr-o serie de elemente de comunicare non-standard (smart ideas, program vignette, commercial vignettes, break keepers etc.) difuzate pe Discovery Channel, TLC, Animal Planet și Eurosport, prin intermediul canalelor de social media ale Discovery, Poliției Romane şi Vodafone, precum și cu ajutorul agenţilor de poliţie care vor informa participanţii la trafic. De asemenea, cu această ocazie, Discovery România va găzdui o serie de activități pe pagina de Facebook, încurajându-i pe cei care în zilele de marți împart maşina cu alți prieteni să posteze o imagine a întregului grup folosind hashtag-urile #ÎncepeCuCeva și #ÎmparteMașinaMarțea.

Mai multe informaţii despre proiect vor fi în curând disponibile pe platforma impact.discovery.ro.

Despre „Racing Extinction

Parte a campaniei globale, Discovery România a difuzat, la finalul anului trecut, premiera documentarului-manifest „Racing Extinction”, semnat de regizorul premiat cu Oscar Louie Psihoyos, despre speciile în pericol de dispariție și eforturile depuse pentru a împiedica dispariția în masă a acestora. Acelaşi mesaj din documentar a fost proiectat pe faţada Palatului Parlamentului, în cadrul iMapp Bucureşti, ediţia 2015, unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume. Materialul video proiectat de Discovery în cadrul iMapp Bucureşti poate fi vizualiza aici. Acelaşi mesaj a fost promovat şi în cadrul TEDxBucharest, în luna noiembrie 2015.

Discovery Channel a redifuzat documentarul „Racing Extinction”, vineri, 22 aprilie, de la ora 24.00, sărbătorind Ziua Pământului.

Pentru mai multe informaţii despre program, accesaţi www.discovery.ro sau intraţi pe Facebook la Facebook.com/discovery.romania şi pe Twitter @DiscoveryRo.

DESPRE DISCOVERY NETWORKS CEEMEA:

Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK) este lider mondial pe segmentul canalelor TV cuplată, care ajunge la aproape 3 miliarde de abonați în peste 220 de țări și teritorii. De peste 30 de ani, Discovery le oferă oamenilor posibilitatea de a-şi satisface curiozitatea cu ajutorul conținutului de înaltă calitate, prin intermediul brandurilor sale globale de televiziune, în frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Investigation Discovery, Turbo/Velocityși OWN: OprahWinfrey Network. Discovery controlează Eurosport, liderul pan-regional în conținut sportiv din Europa, Asia Pacific, Orientul Mijlociu și Africa. De asemenea, Discovery este un furnizor important de produse şi servicii educaţionale în şcoli, prin intermediul Discovery Education, şi deţine un portofoliu divers de servicii media digitale, printre care Discovery Digital Networks. În Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa, 18 branduri Discovery ajung la peste 517 de milioane de abonați din 109 de țări și teritorii, fiind difuzate în 21 de limbi. Pentru mai multe informații, vizitați www.discovery.ro.

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?