0
(0)

Este un lucru cert că plata în numerar va dispărea treptat. Mai întâi am trecut tot managementul financiar personal pe o bucată de plastic cu cip (cardul de debit/credit), iar mai nou, cipurile cu NFC din telefoanele mobile transformă aceste echipamente în portofele electronice. Acum, o echipă de la universitatea Carnegie Mellon vor să simplifice și mai mult lucrurile: plata cu degetul.

 

Sistemul propus de ei se numește PayTango și este, în esență, un echipament care identifică persoanele după amprentele digitale pentru a le asocia apoi cu un cont bancar și efectua plata. În februarie, echipa a terminat lucrul la un prototip al PayTango și au început să facă teste chiar la cantina universității, iar în doar câteva ore au găsit deja 100 de „cobai”.

PayTango funcționează destul de simplu: persoana trebuie să facă mai întâi un cont scanând un card de credit valid, apoi amprentele de la degetele arătător și mijlociu (împreună) și comunicând un număr de telefon. Apoi, pentru a plăti mâncarea sau băutura de la cantină, a fost nevoie doar de scanarea amprentelor digitale în câteva secunde. Fără introduceri de pin, fără cozi interminabile. Singura problemă este că dacă ai mai multe carduri va trebui să le înscrii pe fiecare. În plus, ar trebui să existe și un sistem cu care să alegi ce card vei folosi pentru plată dacă ai înscris mai multe. Astea sunt însă doar niște amănunte.

Sursă: TechCrunch

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here