0
(0)

Ambițiosul proiect indian, cu susținere guvernamentală, pus la cale vreme de șase luni cu scopul realizării unei tablete electronice low-cost este, în sfârșit, gata să decoleze. Având numele de cod „Sakshat”, dispozitivul în valoare de numai 35 de dolari ar putea fi lansat la finele lunii iunie.

 

Răspunsul Indiei la notebook-ul de 100 de dolari dezvoltat de Institutul Tehnologic Massachusetts (MIT) va opera cu Linux OS și va fi asamblat de HCL Technologies. În ce privește specificațiile tehnice, tableta cu ecran tactil de 7 inci va avea în dotare tastatură integrată, hardware de facilitare a video-conferințelor, conținut multimedia, Wi-Fi, port USB, hard drive de 32GB și 2GB memorie RAM. De asemenea, tableta va suporta Open Office, SciLab și Internet browsing.

\"(w540)

Potrivit datelor furnizate de presă, guvernul indian a decis că 10.000 de tablete Sakshat vor fi distribuite către Institutul Tehnologic Indian (IIT) Rajasthan în această lună. De asemenea, în următoarele patru luni, peste 90.000 de unități vor fi gata de lansare și se vor comercializa la prețul de 2.200 de rupii indiene bucata. Mai mult, este posibil chiar ca guvernul să subvenționeze mai târziu produsul cu 50%, ceea ce va însemna costuri de aproximativ 1.100 de rupii indiene per unitate, adică undeva la 22 de dolari.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here