În data de 26.11.2016, la sediul Badsi din Șos. Pipera nr. 50A, București, va fi inaugurat un program educativ inedit, destinat celor mici și foarte mici: Atelierul HUBS. Atât participarea la eveniment, cât și materialele folosite în cadrul atelierului sunt gratuite.

Dar ce înseamnă, mai exact, acest Atelier HUBS? Veți înțelege dacă veți veni (de preferat cu copiii), aducând dispozitive electronice sau electrocasnice pe care nu le mai utilizați. Fie că vorbim de imprimante bușite, blendere stricate sau laptopuri care au „înghițit” cafea, la Atelierul HUBS se poate învăța chiar de pe urma unei boacăne.

scrap-day-badsi-stiinta-tehnica-1
Vă așteptăm cu drag alături de cei mici să demontăm aparate, să meșterim mașinuțe cu motorașe și mixere pentru băutura preferată! Vom construi roboți artiști care desenează și o să ne distrăm confecționând ornamente, reni și brăduți cu leduri pentru Crăciun ca Moșul să ne vadă de departe!

Cu gândul acesta în minte, organizatorii vor o colectare generală de electronice, pe care copiii să le demonteze, înțelegând cum funcționează și, foarte important, dând o nouă utilitate pieselor care sunt încă funcționale. Astfel, orice echipamente electronice, instrumente sau instalații electrice pot fi transformate în felinare de noapte, mașini de popcorn, încărcătoare wireless, mașinuțe și orice le mai trece prin cap micilor inventatori

Evenimentul le este dedicat tuturor celor care s-au temut să descopere, demontând aparatură sau cărora nu li s-a permis să analizeze din curiozitate „anatomia” lor. Așadar, sunteți așteptați la atelierul HUBS, cu mic cu mare, dar mai ales cu mic, la SCRAP DAY! Dacă nu aveți un însoțitor mic, puteți veni doar cu electronice și cu idei. De restul se ocupă Atelierul HUBS.

Now let’s scrap for parts!

Mai multe detalii, pe pagina de facebook Hubs Education