0
(0)

Cercetătorii Colegiului de Inginerie din cadrul Universității Michigan, coordonați de profesorul Khalil Najafi și de doctorandul Erkan Aktakka, derulează un studiu care ar putea conduce la exploatarea energiei insectelor și la folosirea lor în sensul monitorizării situațiilor primejdioase înainte ca oamenii să se avânte către acestea.

 

Folosind energia insectelor, inginerii ar putea alimanta camere, microfoane și alți senzori și echipamente de comunicații pe care o insectă le poate transporta la bordul unui „rucsac” minuscul. Apoi, micile ființe ar putea fi trimise în medii periculoase, sau inaccesibile, acolo unde omul ar întâmpina grave dificultăți.

Ideea de bază a conceptului este recoltarea energiei biologice a insectelor, fie din căldura organismului, fie din mișcare. Astfel, inginerii americani au creat un dispozitiv care transformă în electricitate energia cinetică a aripilor insectei aflate în mișcare, energie care extinde autonomia bateriei, baterie ce alimentează la rândul ei mici senzori implantați insectei (o cameră minusculă, un microfon, sau un senzor de substanțe toxice), pentru a obține informații vitale din medii periculoase.

Universitatea din Michigan caută acum să patenteze invenția, dar și parteneri și investitori, care să susțină mercantilizarea tehnologiei.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here