0
(0)

Investigații criminale: începând din 25 martie, în fiecare vineri, de la ora 21:00, Discovery Channel difuzează primul documentar despre cazuri de crimă reale și investigații criminalistice.

Există locuri izolate din America unde s-ar spune că nu a călcat nimeni niciodată. Dar dincolo de aparențe, acele peisaje superbe dezvăluie o realitate sinistră: o adevărată groapă de gunoi pentru aruncat cadavre, un refugiu pentru nenumărate cazuri de crimă rămase nerezolvate.

Discovery Channel prezintă în premieră primul program despre cazuri de crimă reale, intitulat Investigații criminale, care poartă publicul pe urmele unei anchete în derulare, pas cu pas. Filmat în timp real, documentarul urmărește investigațiile detectivilor pentru găsirea criminalului.

Discovery ChannelInvestigații criminale va avea premiera vineri, 25 martie, de la ora 21:00. Printre cazurile prezentate se numără unul rămas nerezolvat de mai bine de două decenii, în micuța comunitate Iberville Parish din Louisiana, situată la nici 25 km de capitala statului, Baton Rouge. În iunie 1997, Eugenie Boisfontaine, o absolventă a Universității Statului Louisiana, care își continua acolo studiile, a fost văzută pentru ultima dată în viață în apropierea lacurilor din zonă. Două luni mai târziu, cadavrul tinerei a fost găsit într-un șanț plin cu apă, fără semne de traumatisme în zona craniană.

Dar cine a ucis-o și de ce? A fost un act de violență singular? Sau numai unul dintr-un șir mai lung de crime? În perioada 1997 – 2003 au rămas nerezolvate 60 de cazuri de femei ucise sau date dispărute în regiune. Și, parcă pentru a complica și mai mult lucrurile, în zona Baton Rouge au existat mai mulți criminali în serie care au acționat în același timp, iar două dintre victimele lor au locuit pe aceeași stradă cu Eugenie. Există oare vreo legătură între aceste cazuri?

Detectivul Rodie Sanchez a fost desemnat să se ocupe de caz în 1997 și de atunci se gândește la el fără încetare. Deși s-a pensionat între timp, el a luat acum îndrăzneața decizie de a reveni în activitate și a primit chiar aprobarea pentru redeschiderea cazului. Rodie e decis să rezolve misterul și să-și respecte promisiunea pe care i-a făcut-o mamei lui Eugenie, găsind persoana sau persoanele care s-au făcut vinovate de moartea fiicei ei.

“Nu uiți niciodată primul caz de crimă la care ai lucrat sau primul loc al crimei pe care l-ai văzut în carieră,” spune Rodie. “Și după ce chestia asta îți intră în sânge, vrei să rămâi polițist tot restul vieții tale. Am avut o viață bună ca om al legii, timp de mai bine de 30 de ani. Mi-a fost dor de ea și m-am gândit la acest caz în fiecare zi,” mai spune el.

Investigatii criminalePentru această investigație, alături de Rodie va lucra un detectiv tânăr și foarte bine pregătit, Aubrey St. Angelo, care se pricepe să ”citească” oamenii și nu se teme să pună întrebări incomode. Dar cum cei doi nu pot rezolva singuri cazul, lor li se alătură cei mai buni detectivi de la Biroul Șerifului din Iberville Parish.

Din 1997 până în prezent s-au schimbat multe căci criminalistica și analiza ADN au făcut progrese uriașe. Vor fi oare însă aceste elemente de ajuns pentru a rezolva un caz atât de dificil? Și va putea în sfârșit Rodie să-și găsească liniștea, rezolvând acest caz pe care îl urmărește de atâta vreme?

Descrierea episoadelor

Episodul 1 – Cadavrul din mlaștină

Un detectiv pensionat din Louisiana încearcă să rezolve un caz mai vechi – uciderea unei femei al cărei cadavru a fost aruncat într-o mlaștină și lăsat să se descompună timp de trei luni. Folosind însă elemente de criminalistică modernă, e posibil ca detectivii să găsească acum dovezile necesare pentru a-l prinde pe ucigaș.

Episodul 2 – Secrete îngropate

Cum rezultatele ADN schimbă cursul anchetei, detectivii de la Biroul Șerifului din Iberville Parish au nevoie de mai multe informații referitoare la victimă și apelează la tehnologii performante, de ultimă oră, prin care experții caută minuțios noi dovezi la locul crimei.

Episodul 3 – Ultimul martor

Detectivii dau de urma celor care e posibil să fi fost ultimii care au văzut-o pe Eugenie în viață. În timp ce echipa decide ce direcție va urma ancheta, aflăm câte ceva despre viața lui Rodie Sanchez și Aubrey St. Angelo, dincolo de profesie, descoperind cu ce probleme se luptă cei doi în plan personal.

Episodul 4 – Pe urmele ucigașului

Detectivul Lori Morgan explorează o tehnologie ADN performantă, care ar putea contribui la schițarea unui portret al ucigașului lui Eugenie.

Episodul 5 – Chestiuni de familie

După ce primește un pont, Aubrey stă de vorbă cu un deținut. Rodie încearcă să-și refacă relația cu fiul lui, în timp ce echipa se străduiește să discute cu fostul soț al lui Eugenie.

Episodul 6 – Ziua judecății

Detectivii elimină variantele non-viabile și se concentrează asupra câtorva direcții plauzibile în investigarea uciderii lui Eugenie Boisfontaine, obținând o citație pentru a chema la discuții o anumită persoană.

Biografii

Detectivul pensionat Rodie Sanchez

Detectivul pensionat Rhodes “Rodie” Sanchez a lucrat timp de 32 de ani în Biroul Șerifului din Iberville. Rodie e tipul detectivului de modă veche, dintr-o bucată, care încearcă să se adapteze la lumea poliției moderne, plină de tehnologii sofisticate. El preferă însă să-și obțină informațiile prin viu grai, direct de la sursele lui, mai degrabă decât folosind un smartphone. Un tip cu principii, Rodie s-a întors recent de la pensie ca să încerce să rezolve cazul vechi de 18 ani al unei tinere ucise, pe nume Eugenie Boisfontaine. Rodie speră să reușească în final să-și respecte promisiunea pe care la momentul respectiv i-a făcut-o mamei victimei și să afle cine a omorât-o pe Eugenie.
Când nu se concentrează pe munca lui, Rodie se bucură să aibă grijă de numeroasele vietăți – pui, capre pitice, ponei și măgari – de pe proprietatea lui. De asemenea, e încântat să se plimbe cu automobilul lui clasic, un Dodge Charger.

Detectivul Aubrey St. Angelo

Detectivul Aubrey St. Angelo a intrat în poliție la vârsta de 18 ani și a lucrat inițial cu cei de la ‘Narcotice’, înainte să fie transferat la Divizia de Investigații Criminale de la Biroul Șerifului din Iberville Parish, unde se ocupă de tot felul de cazuri, de la jafuri până la omucideri. Aubrey crede că punctul lui forte, ca detectiv, este capacitatea de a ”citi” oamenii. Consideră că  are un stil ”agresiv” și nu se teme niciodată să pună cele mai dure întrebări într-un interogatoriu. E văzut ca un tip stoic și dur, dar poate să se schimbe când face un progres important în cazul de care se ocupă.
Lui Aubrey îi place să vâneze, arma lui preferată fiind arcul cu săgeți. Deși de multe ori e obligat să se ocupe mai mult de job decât de viața de familie, se străduiește să investească suficient timp în ambele direcții.

Maiorul Ronald Hebert

Șeful Diviziei de Investigații Criminale din cadrul Biroului Șerifului din Iberville Parish, Maiorul Ronald “Ronnie” Hebert, este puntea de legătură dintre vechea și noua gardă din acest colectiv. Priceperea și diplomația lui i-au câștigat statutul de lider respectat. Recunoscut ca un tip meșter la vorbe și foarte convingător, Maiorul Hebert se mândrește cu calitățile lui de interogator și e sigur că poate obține o mărturisire de la oricine. Maiorul Hebert încă locuiește în zona unde a crescut, ceea ce îi permite să aibă legături solide cu localnicii din Parish, lucru foarte benefic pentru echipa lui. De asemenea, tinde să pună familia pe primul loc și adesea pleacă la drum ca să însoțească echipa de fotbal în care joacă fiica lui.

Detectivul Leslie Bradford

Detectivul Leslie Bradford este una dintre cele doar două doamne care lucrează ca detectivi în Biroul Șerifului din Iberville Parish. După ce și-a luat diploma de biologie, a lucrat în domeniul sanitar ca asistentă medicală de stomatologie, dorindu-și să facă și Facultatea de Stomatologie, dar, după ce a lucrat în această branșă mai bine de un an, a decis totuși să urmeze un alt traseu. Așa a ajuns să facă o carieră ca ofițer pentru eliberarea condiționată a delincvenților juvenili, în cadrul Biroului pentru Justiție Juvenilă, iar în final a devenit detectiv în cadrul Biroului Șerifului din Iberville Parish.
Mintea ei e mereu în mișcare, iar Leslie dă dovadă de o putere stranie de a-i ”citi” pe infractori. Punctele ei forte sunt atitudinea calmă, perseverența și capacitatea de a stabili relații cu oamenii. Leslie e foarte implicată în viața comunității. Lucrează la majoritatea cazurilor de infracțiuni juvenile din cadrul Biroului și nu ezită să devină un adevărat mentor pentru orice minor sau familie cu probleme. Pe lângă faptul că se ocupă de infractori juvenili sau infracțiuni cărora le-au căzut victime copii, Leslie mai investighează – de multe ori în parteneriat cu “Micul Brett” – și cazuri de agresiuni sexuale. Pasionată de ideea de a-și schimba frecvent tunsoarea, și-a câștigat din partea echipei mai multe porecle, în funcție de noul stil de coafură ales.

Detectivul Lori Morgan

Detectivul Lori Morgan este expertul criminalist local de la Biroul Șerifului din Iberville Parish. Inițial, ca mamă casnică, a rămas acasă ca să aibă grijă de copii, dar după ce aceștia au intrat la școală, Lori a căutat o nouă provocare și și-a luat diploma de criminalist. Așteaptă cu nerăbdare să se implice în fiecare caz și de multe ori e prima care sare în mașină, ca să pornească spre locul crimei. Fiind omul de legătură al biroului local cu Laboratorul de Criminalistică al Poliției Statului Louisiana, ei îi revine misiunea de a găsi dovezi care pot fi folosite în combinație cu tehnicile criminaliste moderne, pentru a contribui la rezolvarea diverselor cazuri.
Având trei copii, Lori este o mamă foarte ocupată, dar tot reușește să-și păstreze optimismul și încrederea când își face meseria. S-a măritat cu iubitul ei din liceu, care e stand-up comedian, iar echipa se adună adesea la spectacolele lui.

Detectivul Jeremy Sanchez

Detectivul Jeremy Sanchez este un adevărat guru în materie de tehnologie pentru Biroul Șerifului din Iberville Parish. Hacker autodidact, el se ocupă de camere de supraveghere, înregistrează interogatorii, trimite semnale de verificare pentru antene de telefonie mobilă și, în general vorbind, are grijă de toate aspectele tehnice necesare pentru activitatea Biroului.
E cunoscut pentru că de multe ori, în cadrul interogatoriilor, joacă rolul ”polițistului rău”, fiind un tip foarte intens și sarcastic, care nu se teme să spună ce gândește. Își crește singur cele două fiice care înseamnă totul pentru el.

Detectivul Brett Stassi, Jr

Descendent al unui lung șir de ajutoare de șerif, detectivul Brett Stassi Jr. este dovada vie că așchia nu sare departe de copac. Cum tatăl lui este nimeni altul decât Brett Stassi, șeriful din Iberville, “Micul Brett” trebuie să calce pe urmele unui om foarte mare. A început să lucreze în birou ca dispecer, pornind de jos, dar și-a croit rapid drum spre munca de detectiv și s-a specializat în cazuri de infracțiuni juvenile, agresiuni sexuale și criminalistică digitală.
“Micul Brett” lucrează cu Leslie. Cei doi petrec mult timp împreună și acționează adesea ca parteneri în cazurile de agresiuni sexuale și infracțiuni juvenile. Cunoscut ca un tip foarte muncitor, de multe ori joacă rolul ”polițistului bun” în camera pentru interogatorii. Căsătorit de 10 ani și tată a trei copii, ”Micul Brett” își petrece cea mai mare parte a timpului liber cu copiii și întreaga lui familie, urmărind filme și jucând jocuri video.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?