0
(0)

Faceţi cunoştinţă cu o familie deloc obişnuită, care domneşte asupra văzduhului periculos din Alaska! “Era Alaska” este afacerea familiei Tweto – o companie aeriană care luptă cu condiţiile meteorologice necruţătoare şi cu terenul extrem de dificil din zonă, pentru a transporta proviziile atât de necesare în câteva dintre cele mai izolate şi mai îndepărtate regiuni din America.

 

Neavând nicio autostradă pe sute de kilometri în jur, Era Alaska devine un adevărat colac de salvare pentru locuitorii satelor izolate de pe ţărmul Mării Bering. Acolo unde se termină orice formă de drum pe uscat intră în acţiune energicii membri ai familiei Tweto. Jim, un spirit cumplit de tenace, îşi conduce compania cu pasiune, bucurându-se de sprijinul lui Ferno – soţia lui cea mărunţică, dar foarte aprigă.

Ea se ocupă de mărfurile din cală, fiind în acelaşi timp dispecer şi mamă pentru cele două fiice ale lor – Ayla şi Ariel, care joacă şi ele un rol vital în această companie. Zi de zi, pe tot parcursul anului, Jim şi familia lui ştiu că vieţile a mii de oameni depind de afacerea şi angajaţii lor.

Luptând cu temperaturi de -40 grade Celsius şi vânturi de intensitatea unor uragane, care durează luni de zile, îndrăzneţii piloţi ai companei Era Alaska sunt printre cei mai buni din lume. Acest grup foarte divers – care include, printre alţii, un skateboarder profesionist pornit în căutarea libertăţii supreme şi un localnic care a crescut în preajma acestei companii de când se ştie – luptă cu furtuni cumplite în tot soiul de regiuni ostile, găsind locuri de aterizare doar în spaţii foarte mici – un scenariu demn numai de cei mai experimentaţi piloţi, în special când este vorba de mărfuri atât de importante. De la câini-campioni care trag săniile în celebra cursă Iditarod până la medicamente pentru copii bolnavi sau provizii pentru mineri, Era Alaska transportă o uriaşă diversitate de mărfuri.

Compania a fost înfiinţată în orăşelul Unalakleet, având la început doar un mic avion şi deservind o zonă de câteva sute de kilometri. Astăzi, compania are aproape 75 avioane şi străbate întregul stat. Evaluată la câteva milioane de dolari, Era Alaska se ocupă de tot felul de proiecte, de la zboruri dintr-un capăt al statului în celălalt şi până la aterizări pe mici aeroporturi din sălbăticie. În ciuda realizărilor companiei sale, Jim refuză să se relaxeze vreodată, fiindcă ştie că binele întregii comunităţi depinde de el. Începând cu 22 iunie, de la ora 22.00, aveti prilejul de a afla întreaga poveste a Era Alaska pe Discovery Channel. În primul epidod, vedem cum în Unalakleet, un orăşel îngheţat din Alaska, familia Tweto şi compania lor luptă cu furia naturii din zona arctică pentru a transporta mărfuri şi pasageri în câteva dintre cele mai inaccesibile zone de pe planetă.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here