Cătălin Beldea, ”vânătorul de eclipse” al Știință&Tehnică, a plecat în seara zilei de sâmbătă, 5 martie, spre Indonezia, unde va documenta eclipsa totală de soare, din noaptea de 8 spre 9 martie. Până acolo, însă, drumul este lung. Iată ce ne transmite Cătălin de pe traseu:

”După două zboruri, unul de 1 oră, celălalt de 12, am ajuns în Jakarta. Aici e seară, sunt 31 de grade și o umiditate tipică zonei tropicale. Plouă mărunt. Pentru că am câteva ore până la următorul zbor, spre insula Ternate, am decis să iau un taxi până în centrul orașului.

eclipsa-indonezia-jakarta-catalin-beldea---stiinta-tehnica-2

E duminică seara și traficul e lejer, dar numai aici se poate numi lejer. Seamănă cu o zi normală din București. E și normal, dacă socotim că Jakarta are același număr de locuitori cât toată România… Se circulă pe partea stângă și fiecare mașină e flancată de câțiva inconștienți pe scuter și mini-motociclete. Sunt cu miile!

eclipsa-indonezia-jakarta-catalin-beldea---stiinta-tehnica-3

Am ajuns într-o piață de fructe, unde am facut câteva poze. Mâine ajung în Ternate și lucrurile încep să prindă contur pentru încercarea de a observa eclipsa.”

URMĂRIȚI AICI DETALIILE EXPEDIȚIEI S&T ÎN INDONEZIA

#‎EclipsaDeSoare‬ ‪ #‎EclipsaIndonezia‬ ‪ #‎VanatoareDeEclipsa ‬‪ #‎Eclipsomaniac‬