0
(0)

Trebuie să spunem încă de la început că starea vremii determină succesul Astrofest 2018, cea de-a treia ediție a festivalului S&T dedicat în primul rând observațiilor astronomice. După cum știți, NU există observații astro, vizuale, dacă plouă sau e înnorat.

DAR. Pentru că organizăm festivalul dedicat astronomiei și explorării spațiale de ceva vreme, adică din 2014, am învățat, pe parcurs, că diversificarea activităților este esențială. Așadar, chiar dacă e înnorat, veți avea foarte multe lucruri de văzut și încercat la Astrofestul din acest an. Să vă dăm câteva exemple.

  • Atlierul de Astronomie. Aici, veți putea vedea cum se formează marea pată roșie de pe Jupiter și cum apar tornadele pe Marte, pe lângă alte experimente de fizică. Veniți cu copiii, pentru a nu rata spectacolul științei!
  • Astroclubul București. Colegii de la Astroclub aduc meteoriți de diverse tipuri, pe care îi puteți studia la microscop! Da, veți putea vedea structuri de materiale extra-terestre!
  • Intitutul de Fizica Pământului aduce un glob al Terrei secționat, pentru a vă lăsa să vedeți ce se găsește sub scoarța subțire pe care călcăm zilnic;
  • Două institute de știință creează artificial aurore polare!
  • Joaca de-a știința cu copiii, concursuri și intervenții pe scena festivalului, înainte de lăsarea întunericului.

Sigur că mai sunt multe activități interactive, le vom prezenta pe toate, pe îndelete, aici, așa că stați cu ochii pe noi!

Ce vrem să spunem este că, în cazul în care e înnorat, nu ocoliți Astrofest 2018, pentru că sunt foarte multe lucruri care se pot vedea și fără telescop, când vine vorba de Știința Astronomiei!

Vom ține evidența evoluției vremii pe măsură ce festivalul se apropie de start, acum e foarte devreme să tragem o concluzie în privința norilor din ziua cu pricina. Oricum ar fi, noi vom fi acolo, la datorie! În toți acești 4 ani de festival, am avut nori pe cer, dar spărturile și momentele de cer senin au fost mult mai lungi decât scurtele episoade de cer acoperit!

Așadar să fim optimiști și ne vedem pe 19 mai, la Biblioteca Națională a României!

Află programul detaliat al Astrofest 2018 și stai la curent cu noutățile pe pagina de facebook a evenimentului.

#astrofest

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?