0
(0)

Microsoft România a organizat astăzi, 5 iulie, o conferință de presă cu ocazia încheierii anului fiscal 2011, prilej de care a profitat atât pentru a-și prezenta realizările din intervalul cu pricina, cât și prioritățile de implementare pentru perioada următoare.

 

Printre aspectele remarcabile de noutate ale companiei se numără concentrarea deosebită pe serviciile de cloud-computing, fapt concretizat și prin platforma Office 365, disponibilă comercial chiar din iunie 2011. În aceeași direcție există produsul Microsoft Windows Intune, o soluție cloud  pentru monitorizarea și administrarea calculatoarelor în cadrul companiilor  mici și mijlocii.

Nici cu privire la telefonia mobilă compania americană nu pierde teren, terminalele Windows Phone 7 fiind foarte bine primite de public, inclusiv de cel românesc. Cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru telefoane mobile propus de Microsoft se numește Mango și vine cu îmbunătățiri interesante, mai puțin la capitolul imagne și în special în sensul funcționalității și al operabilității.

În final, dar nu în cele din urmă, Microsoft are un proiect foarte salutar, intitulat „Microsoft Student Partners”, în cadrul căruia încurajează studenți din toată țara să se facă remarcați cu idei inovatoare și eficiente din punct de vedere social și uman, cărora compania le oferă atât premii, dar și șansa de a-și concretiza conceptele.

În cadrul conferinței de astăzi, jurnaliștii au avut plăcerea să cunoască o astfel de echipă, Insight, din Cluj, autoarea proiectului Haptic Braiile Tablet. Atât preocuparea cât și capacitățile acestor copii din anul I de facultate sunt remarcabile.

După cum o spune și numele conceptului lor, acești tineri și-au concentrat eforturile în sensul asistării persoanelor nevăzătoare cu ajutorul unei platforme electronice capabilă să reproducă, în mod repetitiv și virtual nelimitat, conținutul sub formă text al cărților în format electronic, fie ele pe computer, pe telefon sau pe unități de memorie, în alfabet Braille, pe care orbii îl pot descifra.

În aceeași cheie, Microsoft ne anunță că ne pregătește și mai multe surprize și ne încurajează să fim cu ochii pe această corporație care mai are încă multe de spus pe piața IT&C internațională, una care se confundă din ce în ce mai mult cu cea autohtonă.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here