Când Samsung a lansat primele TV-uri curbate n-am fost entuziasmat. Bineînțeles că gradul de imersiune este mai mare, simți că ești învăluit de imagine, principiu exploatat cu succes și în cinematografele IMAX. Totuși, TV-ul curbat de acasă este vizualizat ideal de o singură persoană aflată în centrul sau raza cercului format de curbatura acestuia. Dacă te uiți împreună cu familia și prietenii, beneficiile curbaturii scad vertiginos, proporțional cu ascuțirea unghiului de vizualizare.

Din fericire, la monitoarele pentru PC, lucrurile stau cu totul altfel. Și asta pentru că respectivul ecran este dedicat unei singure persoane. Acum mulți, mulți ani [tuse zgomotoasă], când mă delectam cu câte o sesiune de Counter Strike sau Need for Speed, visam la un set-up format din vreo șase monitoare dispuse în secțiune de sferă care să-mi ocupe întregul câmp vizual și să-mi păcălească total simțurile.

Profesioniștii cu bugete serioase aveau și atunci așa ceva, dar acum, odată cu apariția monitoarelor curbate, visul bătrânului gamer din mine ar putea deveni realitate. Totuși, n-am să mă mint, pentru mine este mult prea târziu, dar pentru voi, cei care încingeți mousii și tastaturile în confruntări virtuale de tot felul, un monitor curbat ar putea fi set-up-ul ideal.

Care ar fi caracteristica definitorie pentru un ecran curbat? Bineînțeles, chiar curbura acestuia. Coreenii de la Samsung, cei care au lansat valul acestor ecrane, definesc această caracteristică prin raza cercului din care face parte ecranul. Astfel, în afară de diagonala de 27, 29, 32 și 34 de inci, monitoarele Samsung au curburi de 3.000R și mai nou 1.800R, unde cifrele în milimetri reprezintă raza, dar și distanța la care poate fi vizualizat în condiții optime. Bibeînțeles, cu cât monitorul este mai curbat, cu atât vă permite să stați mai aproape de el, iar efectul de imersiune va fi mai mare.

Samsung a lansat de curând și o campanie de promovare a monitoarelor curbate, al cărei regulament îl puteți citi aici . Pe scurt, la fiecare monitor Samsung cumpărat veți primi un cod promoțional cu ajutorul căruia veți putea obține gratuit unul dintre jocurile pentru PC Fifa 2016, Need for Speed, Battlefield 4 și Battlefield Hardline.

Însă Știință & Tehnică vă dă ocazia să câștigați, prin tragere la sorți, unul din cele cinci astfel de coduri – trebuie doar să răspundeți la întrebarea de pe pagina noastră de Facebook.

Pentru a descărca jocurile este necesară urmarea acestor pași:

  1. Se descarcă și instalează aplicația Origin de la adresa https://www.origin.com/irl/en-us/store/download
  1. Se creează un cont Origin, daca utilizatorul nu are unul deja.
  2. Se introduc datele de logare / se lansează aplicația
  3. Se selectează din meniul din dreapta unul dintre cele 4 jocuri.
  4. Se selectează Standard Edition și se apasă butonul Buy
  5. Se introduc datele unui card bancar valabil (sunt necesare urmatoarele informații: Credit Card Number / data de expirare, cod CSC, țara de emitere, numele deținătorului cardului)
  1. Se dă click pe Proceed to Review Order
  2. Apare fereastra Review Order: aici se dă click pe secțiunea Enter Promo Code și se introduce codul primit. Se dă click pe Submit
  3. Suma de plată se transformă în 0.
  4. Se dă click pe Pay Now.

Cele 5 coduri pe care le puteți câștiga pot fi folosite până la data de 25 noiembrie 2016 pentru a se descărca unul dintre jocurile: Fifa 2016, Need for Speed, Battlefield 4, Battlefield Hardline.