0
(0)

Mouse-ul nu a suferit evoluții importante în ultimii zece ani. Da, este wireless! Da, are laser și este mult mai rapid decât strămoșii săi, dar stă tolănit tot pe birou și adună praful pe toate părțile. Americanii de la Innovative Developments LLC au o soluție revoluționară pentru înlocuirea mouse-ului: Mycestro 3D, mouse-ul purtabil.

 

Mycestro 3D este atât de mic încât îl porți pe degetul arătător, iar butoanele tactile pot fi atinse cu degetul mare. Dacă nu îi atingi niciun buton, mouse-ul este inactiv așa că poți scrie la tastatură fără probleme. Când îi atingi suprafața tactilă este activat cursorul de pe ecran care se mișcă odată cu degetul tău. Nu-ți imagina că va trebui să faci semne ample în aer. O mișcare de câțiva milimetri la stânga sau dreapta poate duce cursorul mouse-ului dintr-o parte în alta a ecranului, iar sensibilitatea poate fi, bineînțeles, reglată. Ca să derulezi o pagină web trebuie dăar să-ți miști degetul mare de-alungul suprafeței tactile, iar prin apăsare, cele trei butoane au exact aceleași funcții ca cele de la clasicul mouse.

Asta nu este tot. Având mouse-ul pe deget, poți personaliza diferite gesturi pentru a deschide aplicații sau pentru orice alte comenzi. De pildă, descrierea în aer a conturului unui triunghi poate declanșa pornirea browserului preferat, fără să plimbi cursorul până la respectiva scurtătură de pe desktop.

Mycestro 3D este încă în fază de prototip, iar americanii cer o finanțare socială pe site-ul Kickstarter de 100.000 $ pentru a începe producția. Ei bine, până astăzi s-au strâns deja 132.000 $ și mai sunt încă 32 de zile până la închiderea strângerii de fonduri. Americanii promit, așadar, că Mycestro 3D va apărea la vânzare cel mai târziu în octombrie în acest an. Eu unul, l-aș cumpăra mâine!

Sursă: Innovative Developments LLC via Gizmag

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here