0
(0)

În cazul în care condițiile meteo vor fi favorabile, astăzi va avea loc ultimul… „pseudo-zbor” al navetei spațiale Discovery. Aceasta nu se va propulsa cu ajutorul propriilor motoare, ci va fi transportată pe plafonul unui Boeing 747 modificat, din Florida înspre Virginia.

 

Cele două aeronave vor decola între 10:00 și 11:00, ora locală (17:00-18:00 ora României) de la Centrul Spațial Kennedy, din Cape Canaveral, Florida și vor ateriza pe Aeroportul Internațional Dulles, de lângă Washington, D.C.

Aici, naveta spațială Discovery va „descărcată” cu ajutorul a două macarale și așezată pe sol, de unde, pe 19 aprilie, urmează să fie transportată către Centrul Steven F. Udvarhazy, un hangar uriaș din Chantilly, Virginuia, parte a Muzeului Național Aerian și Spațial Smithsonian, în a cărui colecție va intra naveta spațială.

Sosirea aeronavei în Dulles va fi transmisă live de pe clădirea National Mall, din Washington, D.C. Discovery este una dintre cele trei navete spațiale folosite de NASA, care și-au realizat anul trecut ultimele zboruri din carieră. „Surorile” lui Discovery, Atlantis și Endeavour, vor fi la rândul lor expuse spre vizionare publicului în cadrul Centrului de Vizitare al Centrului Spațial Kennedy, respectiv în Centrul Științific California, din Los Angeles.

Sursa

Foto

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here