0
(0)

Până acum se credea despre Neanderthalieni că erau simpli nomazi care se adăposteau temporar în peşteri. Cercetătorii au descoperit în estul Ucrainei o casă circulară veche de 44.000 de ani, elaborat construită din oase de mamut.

 

Descoperirea reprezintă cea mai veche casă construită din oase şi indică un caracter mult mai sedentar decât se credea al strămoşilor noştri.

Cercetătorii francezi, de la Muzeul de Istorie Naturală din Paris cred că Neanderthalienii se stabileau în locuri propice, unde construiau case pentru a rămâne statornici o perioadă mai mare de timp.

Casa circulară descoperită în Ucraina este compusă din 116 oase mari, printre care cranii de mamut, mandibule şi colţi.

Un indiciu al folosinţei îndelungate a locuinţei este descoperirea unui număr de 25 de vetre pline cu cenuşă în interiorul său.

Caracterul sedentar şi de constructori, cel puţin al unora dintre Neanderthalieni, vine în sprijinul ideii, din ce în ce mai vehiculate recent, potrivit căreia aceştia erau nişte fiinţe mult mai complexe şi civilizate decât se credea până acum, având o cultură proprie şi poate cine știe, chiar un limbaj de comunicare.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here