0
(0)

Cercetătorii au modificat genetic mai multe capre pentru a produce lapte a cărui structură să conțină aceeași proteină prezentă în Nephila, sau în păianjenul țesător auriu, care produc mătase. Odată ce este muls, acest lapte poate fi tras în fire și țesut în forma unui material de zece ori mai dur decât oțelul.

 

Rezultatul este considerat unul dintre cele mai avansate tipuri de piele artificială, unul care, speră oamenii de știință, se poate contopi cu pielea umană, fiind destul de puternic încât să oprească chiar gloanțele.

Proiectul „mătăsii de păianjen” a fost denumit „2,6g 329m/s”, după greutatea și viteza unui glonte de calibru 22, folosit în testarea durității țesăturii. Potrivit lui Jalila Essaidi, care a lucrat împreună cu Forensic Genomics Consortium, din Olanda la acest proiect, obiectivul principal al operațiunii este înlocuirea cheratinei din pielea umană cu țesătura din pânză de păianjen.

Rezultatele testelor nu sunt încă perfecte dar, așa cum spuneși Essaidi, proiectul transformă științifico-fantasticul în realitate. Și, cu ajutorul mătăsii de păianjen antiglonț s-ar putea realiza, mai mult decât veste antiglonț ușoare și comode, chiar transformarea pielii umane însăși într-un înveliș antiglonț.

Acest lucru ar fi posibil prin modificarea genomului uman, înlocuindu-se cheratina, proteina responsabilă de rezistența naturală a pielii umane, cu proteina mătăsii de păianjen, având ca rezultat, fantezist în momentul de față, omul antiglonț.

Sursa

Foto: Forensic Genomics Consortium

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here