0
(0)

În numai 100 de ani, dintre cei 150 de ghețari existenți în unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din Statele Unite ale Americii, Parcul Național al Ghețarilor din Montana, mai există doar 25. Mai mult, și aceștia din urmă vor dispărea complet în următoarele decenii.

 

Topirea accelerată a ghețarilor reprezintă doar unul dintre efectele încălzirii globale care afectează întreaga planetă. Dispariția maselor de gheață are însă efecte devastatoare asupra florei și faunei locale, asta chiar dacă noul aspect al munților nu și-a pierdut farmecul, anunță Dr. Dan Fagre, unul dintre autorii studiului.

“Astăzi putem vedea modul în care munții au fost sculptați de ghețari, însă este o ironie să numim rezervația naturală, în continuare, Parcul Național al Ghețarilor din moment ce ghețarii nu mai există”, afirmă cercetătorul american.

Se estimează că nu mai puțin de 44 de milarde de tone de azot și 850 de miliarde de tone de carbon vor fi eliberate în atmosferă odată cu topirea permafrostului în următorii 100 de ani, fenomen cu efecte devastatoare asupra vieții terestre.

Sursa:

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here