0
(0)

Primul zbor transcontinental cu alimentare fotovoltaică a avut loc marți, pe 5 iunie, cu pilotul elvețian Bertrand Piccard la manșa aeronavei HB-SIA de la Solar Impulse.

 

Avionul cu fuselaj din fibră de carbon a încheiat traseul de 830km, pe deasupra Strâmtorii Gibraltar, dintre Madrid și Rabat în puțin peste 19 ore. Altitudinea maximă până la care Piccard a ridicat aeronava solară alimentată de 12.000 de celule fotovoltaice este de 8.229 m. Motoarele aparatului de zbor au fost puse în mișcare de cele 400 kg de baterii litiu-polimer încărcate de panourile solare. Întreaga aeronavă este foarte ușoară, cântărind aproximativ cât un autoturism, în timp ce anvergura aripilor sale măsoară 63 metri, cât cea a unui Airbus A340.

Misiunea „Crossing Frontiers” a celor de la Solar Impulse a fost un efort cumulat cu cel al Agenției Marocane pentru Energie Solară (MASEN). MASEN folosește evenimentul cu pricina pentru a promova construirea celei mai mari centrale energetice termo-solare din lume în Maroc, de la care se așteaptă să producă electricitate începând cu 2014, același an în care Solar Impulse dorește să zboare cu un nou model de aeronavă foto-alimentată împrejurul lumii.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here