Revista Știință&Tehnică nr. 45, aprilie 2015

0
(0)

Din 7 aprilie, la toate punctele de difuzare a presei, este disponibilă ediția de aprilie/ nr. 45 a revistei Știință&Tehnică!

 

Ediția de aprilie a revistei Știință&Tehnică are drept coverstory dosarul „Primul OZN românesc” – un periplu științific fascinant printre misterele și schițele aviatice ale marelui Coandă, care dezvăluie geniul inovator din spatele multor fenomene aeronautice exploatate de om azi, dar și proiectul ultrasecret al lui Henri Coandă, farfuria zburătoare la care lucra.

Un alt feature-story din ediția de aprilie a revistei Știință&Tehnică analizează procesele biochimice care stau la baza îndrăgostirii și care în general dau viață sentimentelor și emoțiilor romantice pe care oamenii le au unii față de ceilalți în anumite momente ale vieții lor. Acest material pur științific dar expus aproape poetic va face deopotrivă deliciul pragmaticilor și al romanticilor. Practic, el acoperă și rubrica medicală din această ediție.
La rubrica de astrofizică, S&T face o trecere în revistă foarte dinamică și extrem de informativă a unor sisteme stelare și exoplanete descoperite, mai îndepărtate sau mai apropiate de sistemul nostru solar, ale căror caracteristici sunt atât de extreme și de neobișnuite încât nici literatura științifico-fantastică nu le-a imaginat.
În cadrul grupajului dedicat cercetării românești, S&T vă spune povestea expediției ROICE 2015, în cadrul căreia trei expediționari români îndrăzneți au petrecut trei săptămâni în Antarctica, pentru a studia modalitatea în care poluarea și schimbările climatice influențează ecosistemele de la Polul Sud. Articolul este însoțit și de un interviu cu doi dintre cercetători, în care aceștia își împărtășesc experiența și descoperirile cu cititorii noștri.
Tot în grupajul românesc, S&T expune poziția României în contextul Anului Internațional al Luminii, cu trimitere la ELI-NP, prietenul Cristian Român continuă să deșire sub priviri istoria laserului, iar Institutul Național Aerospațial INCAS își anunță platforma prin care se pregătește să contribuie la cucerirea spațiului.
Rubrica de paleoantropologie îl aduce în atenție pe controversatul Homo Habilis, care suscită dezbateri febrile de peste cinci decenii, în timp ce povestea mașinilor de poveste de la salonul de la Geneva ține cu sufletul la gură cititorul în goana cailor-putere. Iar crucea locuibilă și proiectele Kickstarter ne fac să ne mirăm de spiritul creativ și inovator al publicului larg.

c1_045_lr_20410900.jpg

 

Sumar:

ȘTIRI. Top 10 știrile lunii.

PROTOTIP. Lumea se schimbă dramatic cu ajutorul unor dispozitive insignifiante.

ECO LIVING. Cum arată o super-casă prietenoasă cu mediul?

EXPLORARE. ROICE 2015 – Expediția care readuce românii în Antarctica.

DOSAR. „Templul” lui Henri Coandă – science hub ce îi va fi dedicat.

BIOCHIMIE. Ce este chestia asta numită dragoste?

SPAȚIU. Lumi extrasolare uluitoare.

PALEOLOGIE. O nouă fosilă amenință să schimbe dramatic istoria cunoscută.

AUTOMOBILISM. Bolizii care au întors toate privirile la Salonul Auto de la Geneva.

GENETICĂ. Jocurile Foamei: politica și genetica.

GENETICĂ. ELI-NP, încununarea anului luminii vine de la Măgurele.

ISTORIE. Povestea laserului ajunge în a doua jumătate a secolului XX!

CERCETARE. Fosta platformă a lui Coandă este reinvestită în cercetarea spațială europeană.

RECOMANDĂRI. Literatură SF/ Aparatul care-i distruge pe hipsteri/ Teste/ Experiment/ Deschide cartea

Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică apare în prima săptămână a lunii mai. Până atunci, vă invităm să rămâneţi alături de noi pe www.stiintasitehnica.com şi pe pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi descoperiri, invenţii şi evenimente ştiinţifice şi pentru a afla detalii suplimentare despre concursurile şi programele noastre. Şi nu uitaţi niciodată: Knowledge is power, iar cine citeşte, cunoaşte!

Revista Ștință&Tehnică este editată de Science&Technology Press, are 100 de pagini glossy, informație de calitate, texte scrise pe înțelesul tuturor, costă numai 13 lei și apare lunar.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here