0
(0)

Laboratorul de ştiinţe BAYER își deschide ușile pentru elevii claselor primare din București, cu ocazia celei de-a doua ediții a evenimentului.

 

Desfăşurat în perioada 6 – 10 aprilie, Laboratorul de ştiinţe Bayer găzduiește sesiuni de experimente practice, inspirate din domeniul sănătății oamenilor, plantelor și animalelor, ca o solutie educativă și distractivă pentru programul din Săptămâna Altfel: ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Peste 1.000 de elevi bucureșteni s-au înscris deja la sesiunile de experimente.

Sesiunile de experimente sunt realizate sub îndrumarea unei echipe de 6 studenți în medicină și științe naturale, foști olimpici naționali și internaționali la chimie și biologie.

Adrian Murgoci, coordonatorul echipei, care în prezent studiază Științele Naturii în cadrul Universității Cambridge, Marea Britanie, adaugă: „Suntem deja la a doua ediție în această formulă și ne face mare plăcere să contribuim, alături de Bayer, la apropierea elevilor de domeniul fascinant al științelor naturii. Este o reală bucurie să-i vedem pe cei mici surprinși de experimente și dornici să afle cât mai multe informații despre lucrurile care îi înconjoară. Ei sunt generația viitoare de cercetători ce vor folosi știința pentru o viață mai bună!

Pe parcursul acestei săptămânii, elevii se vor transforma în mici cercetători și vor lucra alături de cei 6 studenți pentru a descoperi vitamina C în diferite sucuri de fructe, vor afla din ce sunt formate oasele și de ce este important calciul în mentinerea sănătatii acestora, precum și avantajele consumării vitaminelor în formă efervescentă. Și cum organismele vii includ și plantele, o parte a experimentelor practice îi vor ajuta să descifreze misterele compoziției legumelor, măsurării pH-ul din sol și diferențierii plantelor în funcție de grup.

Experiența surprinzătoare a elevilor este completată de amenajarea interioară a Laboratorului, un container maritim transformat într-un caleidoscop. Amplasat în rondul central din Parcul Lumea Copiilor, Laboratorul de Ştiinţe Bayer va primi elevii înscrisi în program pe parcursul celor 5 zile de funcționare, însoțiți de părinți sau profesori, între orele 8:00 și 19:00.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here