0
(0)

Agentia Spatiala Romana (ROSA), in calitate de organizatie coordonatoare a Programului de Cercetare, Dezvoltare si Inovare pentru Tehnologie Spatiala si Cercetare Avansata – STAR, organizeaza in luna mai editia din 2015 a conferintei anuale Romanian Space Week (RSW2015), sub egida Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice — Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare.

 

Evenimentul va avea loc in perioada 27-29 mai la Centrul de Conferinte al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Aerospatiala “Elie Carafoli” (INCAS), localizat pe B-dul Iuliu Maniu nr. 220, Sector 6, Bucuresti, Romania.

RSW2015 completeaza eforturile de promovare a dezvoltarii activitatilor spatiale in Romania si va cuprinde o serie de evenimente cu scopul de a reuni principalii actori din sectorul spatial: cercetatori, ingineri si tehnicieni, factori de decizie politica, furnizori si utilizatori de tehnologie spatiala si aplicatii.

Evenimentul central al saptamanii va fi prezentarea publica a statusului si a celor mai recente realizari ale proiectelor finantate in urma concursurilor C1-2012 si C2-2013 ale Programului National de Tehnologie Spatiala si Cercetare Avansata (National Programme for Space Technology and Advanced Research) — STAR, care are ca scop cresterea competitivitatii entitatilor de cercetare-dezvoltare-inovare din Romania in vederea participarii cu succes la programele ESA.

Participantii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a sustine prezentari tehnice si de a participa la intalniri bilaterale pentru a schimba idei si opinii avand in vedere proiecte si colaborari viitoare.

Se asteapta ca din sesiunile bazate pe discutii deschise si dezbateri sa rezulte mai multe recomandari cu privire la probleme spatiale strategice.

Data limita pentru inregistrarea participarii este 25 mai 2015. Inregistrarea se face online aici.

Agenda preliminara a evenimentului poate fi descarcata de aici.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficiala a evenimentului.

***

Infiintata in 1991 si reorganizata in 1995 ca institutie publica finantata integral extrabugetar in sistemul Ministerului Educatiei Nationale, Agentia Spatiala Romana (ROSA) dezvolta Programul National Spatial si coordoneaza implementarea acestuia prin proiecte de cercetare si aplicatii spatiale, fiind autorizata sa infiinteze centre de cercetare si dezvoltare. Totodata, Agentia este organizatia conducatoare a Programului de Cercetare, Dezvoltare si Inovare STAR – Tehnologie Spatiala si Cercetare Avansata (Space Technology and Advanced Research). ROSA reprezinta Guvernul Romaniei in programe de cooperare internationala, precum cele cu Agentia Spatiala Europeana (ESA) sau Organizatia Natiunilor Unite (ONU). Agentia desfasoara si propriile proiecte de cercetare stiintifica si dezvoltare prin ROSA Research Centre. Din 2004 Agentia este condusa de Presedinte, Dr. Fizician Marius-Ioan Piso.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here