0
(0)

Nano Space Labs, compania înfiinţată prin contribuţia cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu, şi compania americană NanoRacks au semnat un parteneriat care le va permite entităţilor private şi academice de cercetare din România să deruleze experimente ştiinţifice şi educaţionale în Laboratorul Naţional al SUA de pe Staţia Spaţială Internaţională.

 

Nano Space Labs poate trimite experimente în spaţiu rapid, la un preţ redus, începând cu 25.000 USD. Compania preconizează că până în toamnă va anunţa un program inovator şi interesant care va stimula interesul studenţilor români să concureze pentru slotul util disponibil acum pentru Nano Space Labs. Acest slot util  a fost finanţat de Dl. Brian Streidel, un om de afaceri american cu origini în România, care a co-finanţat Nano SpaceLabs alături de Dorin Prunariu. Scopul programului educaţional este de a oferi o oportunite tinerilor aflați la început de carieră.

Dumitru-Dorin Prunariu, primul şi singurul român care a zburat în spaţiu, a declarat cu privire la acest parteneriat: „Aceasta este o ocazie unică, incredibilă pentru studenţii, profesorii şi entităţile private de cercetare din România de a testa şi dezvolta proiecte într-un mediu exclusiv, disponibil până acum doar pentru foarte puţine cercetări. Iniţiativa noastră privată contribuie la dezvoltarea rapidă, la costuri reduse, a cercetării spaţiale din România.”

NanoRacks, înfiinţată în 2009 de antreprenorul spaţial comercial Jeffrey Manber, a dezvoltat şi a lansat un centru de cercetare spaţială comercială pe care îl operează în prezent ca parte a Laboratorului Naţional al SUA de pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI).

Jeffrey Manber descrie NanoRacks astfel:  “Suntem angajaţi să stimulăm cererea pieţei pe toate platformele care orbitează în jurul pământului, prin crearea unui climat comercial care să îi ajute pe noii utilizatori, de la studenţi la cercetători, de la agenţii spaţiale guvernamentale la persoane individuale să desfăşoare activităţi de cercetare, să dezvolte experimente, să facă greşeli, să experimenteze, şi poate chiar să realizeze inovaţii minunate pe orbita Terrei şi nu numai”.

NanoRacks LLC este dedicată furnizării de acces comercial, la costuri reduse, la Laboratorul Naţional al SUA de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Compania deţine două platforme de cercetare la bordul Laboratorului Naţional al SUA, care poate găzdui sarcini utile tip plug and play folosind factorul de formă CubeSat. Pentru informaţii suplimentare, accesaţi: http://www.nanoracks.com.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here