0
(0)

În urmă cu aproape un an, președintele rus, Vladimir Putin, anunța în cadrul unei conferințe de presă că Rusia a creat primul vaccin eficient în lupta împotriva virusului Ebola. Însă, cum Vladimir Putin nu a oferit și alte detalii, puțină lume a dat crezare spuselor sale. Iată, totuși, că aceia care au rămas sceptici în fața declarației președintelui rus s-au înșelat.

Institutul de Virologie și Biotehnologie, VECTOR, a anunțat că așteaptă circa 300 de voluntari pe care vaccinul să fie testat. „În acest moment recrutăm voluntari, câteva sute, și suntem gata să testăm vaccinul imediat ce primim aprobarea”, a declarat Anna Popova, unul dintre liderii acestui institut.

„Prima fază de teste a trecut, iar siguranța vaccinului a fost probată”, a adăugat Natalia Rindiuk, cercetător în cadrul VECTOR. „Acum este momentul pentru etapa a doua, să demonstrăm că este și eficient și că poate determina apariția anticorpilor care să învingă virusul real”.

Oamenii de știință de la VECTOR au ținut să îi liniștească pe potențialii voluntari, susținând că vaccinul nu are efecte adverse și este 100% sigur.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?