0
(0)

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, în parteneriat cu Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu și Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării Știintifice, a organizat recent a III-a Sesiune de comunicări știintifice a tinerilor olimpici din cadrul Centrului Alexandru Proca pentru Inițierea Tinerilor în Cercetarea Științifică – o inițiativă ICPE-CA.

Sesiunea a fost deschispă de Directorul General ICPE-CA, Prof. dr. Wilhelm Kappel, care a vorbit despre importanța revenirii tinerilor în țară, în cadrul institutelor de cercetare-dezvoltare, argumentând că dotarea acestora este comparabilă cu cea din străinătate, dar și că oferă reale posibilități pentru performanța științifică, ba chiar oportunități mult mai mari decât ne-am aștepta.

Lucrările prezentate au atins aspecte precum: procedura de recuperare pentru membrul superior, monitorizarea membrului inferior după proceduri chirurgicale, metode de diagnosticare a maladiilor neurologice prin analiza parametrilor dinamici ai sistemului locomotor, procedura anticancer bazată pe magnetosomi și hipertermie, studiu asupra mișcarii globului ocular cu aplicații în microacționările neconvenționale.

La sesiunea de comunicări au participat reprezentanți ai mediului științific, diplomatic, ai societății civile, lucrările susținute fiind bine apreciate și tinerii încurajați să persevereze în cercetările demarate prin Centrul Alexandru Proca de Inițiere în Cercetarea Științifică a Tinerilor Olimpici din cadrul ICPE-CA.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?