0
(0)

Lotul național de fizică și-a adjudecat în total cinci medalii la Olimpiada Internațională, care a avut loc în Mumbai, India: două de aur, două de argint și una de bronz. În competiția de anul acesta au participat 420 de olimpici din 84 de țări.

 

Ștefan Eniceicu (clasa a XI-a) și Tudor Crețu (clasa a XII-a) au câștigat medalii de aur, Cristian Frunză (clasa a XII-a) și Răzvan Radu (clasa a X-a) au obținut medalii de argint, iar Ileana  Rugină (clasa a XII-a), bronz. Cei cinci olimpici sunt elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București. Echipa de profesori care a însoțit lotul național de fizică a fost alcătuită din Adrian Dafinei și Delia Davidescu, ambii titulari la Liceul Internațional de Informatică, și Sebastian Popescu, conferențiar doctor în cadrul Facultății de Fizică „Vasile Alecsandri” din Iași.

În cadrul ceremoniei de premiere, Președintele Olimpiadei Internaționale de Fizică, Hans Jordaens, i-a oferit lui Ștefan Eniceicu, premiul pentru Cel mai bun elev european din concurs, din partea Societății Europene de Fizică.

Hai la Olimpiadă! este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012 în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care doresc să se pregătească și să facă performanță la matematică, informatică și fizică. Începând din 2014, BCR devine partener al programului prin susținerea, alături de Fundația eMAG, a centrelor de pregătire și a celor mai importante concursuri pentru elevi.

Prin Hai la Olimpiadă!, profesorii din Centrele de Performanță sunt recompensați material pentru orele de pregătire a elevilor, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile naționale și internaționale primesc premii motivante. Mai multe informații despre olimpicii celor trei loturi naționale de matematică, fizică și informatică, pe siteul proiectului: www.hailaolimpiada.ro.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here