0
(0)

Un nou concept de la Philips le-ar putea permite persoanelor care trăiesc la oraș să crească și să îngrijească nici mai mult, nici mai puțin decât colonii de albine. În esență, ideea constă în atașarea unui stup de un geam al apartamentului.

 

Stupul Urban a fost dezvoltat ca parte a proiectului Microbial Home de la Philips, un concept de ecosistem închis autosustenabil, care mai include și un digestor de metan și un sistem de filtrare pe bază de plante. Toate acestea se află momentan in faza de concept, deci nu pot fi achiziționate încă, dar acest lucru ar putea deveni posibil la un moment dat. Și poate chiar ar trebui.

Stupul Urban are două componente care se atașează de un geam al apartamentului: un frontispiciu cu un ghiveci de flori și un mic orificiu pentru accesul albinelor – pe exteriorul geamului, și un soi de incintă de sticlă, asemănătoare unui terariu, atașată pe partea interioară a geamului, care găzduiește albinele și stupul.

Acest lucru permite urmărirea albinelor în timp ce lucrează și recoltarea mierii pe care acestea o produc printr-un mic cep. Incina de sticlă de formă alungită dispune de un sistem de faguri în care albinele își pot construi celulele din ceară, întocmai asemenea stupilor artificiali care se produc deja de ceva vreme.

Carcasa stupului este portocalie pentru a le ajuta pe albine să se orienteze și, de asemenea, există un mic orificiu prin care apicultorul urban să introducă fum în incinta de sticlă, în caz că aceasta trebuie deschisă – fumul calmează albinele. Orașul beneficiază de pe urma polenizării efectuate de albine și apartamentul de mierea proaspătă și de efectul plăcut al spectacolului natural oferit de contrastul evident, potrivit Philips.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here