0
(0)

Compania suedeză PowerTrekk a prezentat în cadrul CES ultima versiune a încărcătorului pentru telefoane mobile, dispozitive GPS sau pentru orice alt gadget care se poate încărca prin intermediul portului USB.

 

PowerTrekk a fost conceput pentru cei care se află în natură, departe de sursele de electricitate, cu numai o linguriţă de apă furnizând zece ore de încărcare.

Transformarea apei în electricitate se face mulţumită unei reacţii chimice a apei cu silicidul de sodiu, în urma căreia rezultă hidrogen gaz, în mod complet ecologic. Acesta este o substanţă chimică nou dezvoltată de compania de energie ecologică SiGNa Chemistry, din New York, iar PowerTrekk este primul produs comercializat care o foloseşte.

Sodiul este stocat în baterii rotunde de forma unui puc de hochei, numite PowerPukk, care ocupă jumătate din spaţiul interior al dispozitivului, în cealaltă jumătate aflându-se rezervorul de apă. Pucurile de rezervă vor fi disponibile, la preţul de 2 euro, cu o capacitate de 1000 mAh.

\"(w540)

Dispozitivul funcţionează pentru încărcarea oricăror aparate care se pot alimenta prin porturi USB sau MicroUSB cu orice fel de apă, inclusiv apă sărată – pentru alimentarea sa poate fi folosită chiar şi apă de baltă cu condiţia să nu fie contaminată cu noroi sau alte sedimente.

PowerTrekk va fi comercializat pe piaţa europeană de la începutul verii, la un preţ de 199 euro.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here