0
(0)

Oțelul și sticla au invadat marile metropole și centrele de afaceri, iar din lipsa acută de spațiu pentru cei tot mai mulți pământeni, suntem nevoiți să ne extindem pe verticală. Dar oare aceste materiale strălucitoare și reci nu ne vor sufoca orașele cu aerul lor impersonal, impunător și lipsit de orice model natural?

Francezii nu au foarte multe clădiri care să „zgârie” norii, dar se pare că vor să construiască una… cu personalitate. Arhitectul american Daniel Libeskind și firma sa, Studio Libeskind, au fost selectați pentru a crea o clădire turn cu înălțimea de 150 m în inima centrului de afaceri din orașul francez Toulouse.

casa-inteligenta-turn-verde-toulouse-stiinta-tehnica-2Probabil că proiectul a fost preferat de francezi pentru că turnul va fi acoperit de o spirală de verdeață și pomi pe suprafața exterioară a acestuia. Așa-numitul turn-grădină va fi primul zgârie nori din orașul francez și va avea 40 de etaje. Clădirea va avea, de asemenea, o formă răsucită și ca o referință la cursul unduitor al apelor din Canal du Midi care șerpuiește prin oraș.

Cu grădinile sale suspendate care își schimbă culoarea odată cu anotimpurile, argintiul strălucitor al fațadei va reflecta tonurile de roz ale Toulouse-ului, iar strălucirea acestui material va schimba percepția spațiului în funcție de variațiile luminii. Turnul devine un obiect unic într-un spațiu urban vast – turnul nu numai că va deveni o destinație, dar și un spațiu public definitoriu”, a spus Libeskind.

casa-inteligenta-turn-verde-toulouse-stiinta-tehnica-3Turnul Occitanie va include 120 de apartamente, un hotel Hilton, spațiu comercial și un restaurant cu vedere panoramică. Acesta va avea, de asemenea, 11.000 mp de spațiu pentru birouri care va găzdui compania de căi ferate SNCF la parter. Studio Libeskind va colabora pentru acest proiect cu arhitectul francez Francis Cardete.

Construcția este programată să înceapă în 2018 și să fie finalizată până în 2022.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?