Un nou videoclip, marca 2dphotography.ca, este o încununare a invenției lui Rube Goldberg, creatorul unor desene animate care ilustrau folosirea unor angrenaje complexe pentru realizarea unor sarcini banale, în moduri indirecte și întortocheate.

 

Timp de patru minute, un depozit de echipamente fotografice devine cadrul unor mișcări, rotiri, lovituri și basculări ale mai multor zeci, poate sute de obiecte folosite în moduri negândite vreodată de producătorii lor, totul pentru a face o singură fotografie de tip portret.

Cantitatea de dispozitive, angrenaje și pârghii folosite în acest caz este uluitoare, iar modul în care sunt exploatate este, pealocuri, ingenios și complet neașteptat. Omul din spatele conceptului, David Dvir, vorbește un pic despre modalitatea de realizare atât pe blog-ul site-ului echipei, cât și într-un videoclip separat, filmat în culise.

Se pare că tot spectacolul a fost planificat minuțios încă din luna noiembrie a anului trecut și aflat în construcție propriu-zisă din ianuarie acest an. Din nefericire, videoclipului îi lipsește un fundal sonor.

Sursa