0
(0)

Extrapolarea literelor și a numerelor din imagini digitale încă este o sarcină dificilă, chiar și pentru cele mai performante programe de computer. Cu toate acestea, ar fi utilă extragerea numelor de firme, sau a diferitelor desene și adrese din imagini deja stocate online. Dorind să facă serviciul Street View și mai eficient decât este deja, Google urmărește tocmai acest lucru.

 

Colecția de imagini din Street View (Helicopter View, Amazon View etc.) este doldora de date potențial folositoare. Folosirea numerelor de străzi ar putea face programele de navigație mult mai precise, ajutându-i atât pe șoferi, cât și pe pietoni, să nimerească exact o adresă. Sistemele software sunt, totuși, limitate încă în abilitatea de a extrage informații din imagini, din cauza unor factori perturbatori precum neclaritatea, lumina nefavorabilă și alte distorsiuni.

Pentru a rezolva această problemă, specialiștii de la Google și de la Universitatea Stanford au dezvoltat un algoritm de învățare pentru un set de numere de străzi extrase din baza de date Street View. Cercetătorii au folosit 600.000 de imagini din diferite țări și au extras numerele străzilor cu ajutorul unui algoritm vizual de bază. Apoi, echipa a folosit sistemul Mechanical Turk, de la Amazon, pentru a verifica dispunerea numerelor. Rezultatul a constat în două seturi de imagini: unul cu imagini ale numerelor străzilor așa cum au fost captate și unul cu imagini cu numere de străzi redimensionate la aceeași rezoluție.

După mai multe încercări, specialiștii au folosit algoritmi de învățare ce lucrează cu diferite seturi de tipare de recunoaștere, algortitmi care au făcut ca sistemul să demonstreze o acuratețe de 90% a identificării numerelor din imagini, comparativ cu precizia de 98%, în cazul omului.

Sistemul mai are nevoie de îmbunătățiri, dar poate fi util în extragerea datelor sub formă de cifre din miliarde de imagini, potrivit cercetătorilor. În cele din urmă, totul va merge în direcția perfecționării programului Street View, care momentan nu indică adresele întocmai acolo unde se află ele.

Sursa

Foto: Netzer et al

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here