0
(0)

Un burete uriaș, cel mai mare descoperit vreodată, a fost observat în largul coastelor hawaiiene. Super-buretele, așa cum a fost botezat de oamenii de știință, este neobișnuit atât prin dimensiunile sale cât, mai ales, prin vârsta sa, una pe care oamenii de știință o estimează la mii de ani.

Cu 3,5 metri lungime și 2,1 metri înălțime, buretele uriaș este cel mai mare animal marin de acest tip studiat vreoată. Până la această descoperire, cel mai mare burete fusese observat în largul coastelor canadiene. Acesta era din specia Aphrocallistes vastus, și măsura 3,4 metri lungime și 1,1 metri înălțime.

Este cert că în ceea ce privește bureții, unii dintre candidații la poziția de cel mai vechi organism multicelular de pe Terra, se știu extrem de puține lucruri. Pe lângă faptul că dimensiunile acestui specimen depășesc orice estimări făcute până în prezent, un alt aspect frapant este dezvăluit de acesta. Conform estimărilor biologilor marini, buretele ar putea avea o vârstă de cel puțin 2.300 de ani, o informație inedită pentru biologie.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?