0
(0)

Cine nu și-a petrecut măcat câteva minute la malul mării, noaptea, scrutând cerul împânzit de stele, ca să vâneze „OZN-uri”? Ei bine, în viitor, am putea să le căutăm nu numai în văzduh, ci și pe luciul apei. Ce-i drept, nu este vorba de OZN-uri pilotate de omuleți verzi sau gri, ci de unele identificate paradoxal tot sub numele de UFO – Unidentified Floating Object (Obiect plutitor neidentificat).

casa-inteligenta-ozn-stiinta-tehnica-1Proiectul, aflat deocamdată în starea de design, aparține italienilor de la Jet Capsules, care caută acum investitori pentru a strânge aproximativ 800.000$ pentru a produce primul prototip. UFO este o casă plutitoare sferică, susținută la mijloc, pe linia de plutire, de un disc asemănător salbei de inele a lui Jupiter. Sfera are diametrul de 5,5 m, iar platforma îl extinde până la 12,5 m.

În emisfera de sus se află bucătăria și livingul, iar jos există o baie și un dormitor cu vedere la fauna acvatică, datorită unui geam cu deschidere generoasă. Pe platformă se află 40 de metri pătrați de panouri solare ce alimentează un acumulator legat, la rândul său, de un motor electric Torqeedo Deep Blue 1080. Pentru că avem de-a face cu un cămin plutitor, nu cu o barcă, UFO se deplasează cu viteza de numai 6,5 km/h și poate fi orientată/stabilizată după un anumit punct cardinal dorit.

casa-inteligenta-ozn-stiinta-tehnica-2În cazul în care se dorește mai multă putere pentru deplasare, se pot monta două turbine eoliene cu corespondență în tot atâtea motoare cu elice sub nivelul apei. Bineînțeles, casa plutitoare este înzestrată cu un sistem de desalinizare a apei de mare și de filtrare a apei de ploaie care poate fi folosită și pentru udarea grădinii cu plante care pot fi și ele crescute pe platforma plutitoare.

Italienii spun că, după relizarea prototipului, un astfel de cămin plutitor va costa aproximativ 200.000$.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?