0
(0)

Astăzi, câmpurile electromagnetice sunt prezente aproape pretutindeni împrejurul nostru și, deși aproape imperceptibile, ele pot fi folosite ca sursă de energie.

 

Acest lucru este demonstrat de către Dennis Siegel, un student din Germania, care a construit recent Colectorul Electromagnetic, o cutiuță care încarcă un acumulator tip baterie AA doar cu ajutorul câmpurilor electromagnetice generate de linii de înaltă tensiune, vehicule și dispozitive electronice.

Tehnologia cu pricina este deja studiată de ceva timp, dar marea problemă a acestui tip de recoltare a energiei este cantitatea infimă de putere pe care o produce, ceea ce explică de ce Colectorul Electromagnetic are nevoie de o zi întreagă pentru a încărca o singură baterie.

Potrivit lui Siegel, folosirea colectorului implică poziționarea sa în proximitatea oricărei surse de câmp electromagnetic – un telefon mobil, un filtru de cafea, un metrou etc. Odată ce aparatul pătrunde într-un camp destul de puternic, aprinderea unui LED roșu din componența sa va indica încărcarea acumulatorului poziționat în soclul special.

Germanul a creat două versiuni diferite ale Colectorului Electromagnetic: una pentru frecvențe mai mici de 100Hz (tipică majorității electronicelor) și una pentru frecvențe de peste 100Hz (tipică tehnologiilor Bluetooth, WLAN și emisiilor radio).

Desigur, nu este cazul să ne entuziasmăm foarte tare, încă nu putem înlocui alimentarea clasică de la priză cu cea electromagnetică, în special din pricina faptului că tehnologia nu este capabilă momentan să genereze suficientă energie nici măcar pentru alimentarea unui smartphone. Dar, promisiune există.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here